Zakonski obvezni natpisi na kabini vozila

Zakon i propisi

Učestala dilema mnogih od vas je što je zapravo potrebno ispisati na kabini vozila. I koga pitati o tome. Prilikom tehničkog pregleda teretnih vozila često se ustanovi manjkavost natpisa na kabini vozila. Nekad to prođe uz sugestiju da treba biti ispravljeno do sljedećeg pregleda, nekad ne prođe.

Obvezne natpise na kabini vozila regulira u ovom trenutku još uvijek važeći “PRAVILNIK O POSEBNIM UVJETIMA ZA VOZILA KOJIMA SE OBAVLJA JAVNI CESTOVNI PRIJEVOZ I PRIJEVOZ ZA VLASTITE POTREBE” iz 2005. godine, a čiji tekst u potpunosti možete pronaći OVDJE . Osim natpisa, spomenuti pravilnik regulira još neke čimbenike koji se tiču opremljenosti teretnih vozila, autobusa i taksi-vozila.

Ukratko – natpisi na bokovima kabine teretnog vozila MORAJU sadržavati:

  • ime i prezime te prebivalište fizičke osobe, odnosno naziv tvrtke i sjedište za pravnu osobu istaknuto najmanje na vanjskim bočnim stranama kabine teretnog vozila. Podaci navedeni na bočnim stranama teretnog vozila moraju odgovarati podacima navedenim u licenciji za obavljanje djelatnosti javnog cestovnog prijevozu

ukoliko se radi o JAVNOM CESTOVNOM PRIJEVOZU, ili:

  • istaknut natpis “PRIJEVOZ ZA VLASTITE POTREBE”
  • ime i prezime te prebivalište fizičke osobe, odnosno naziv tvrtke i sjedište za pravnu osobu istaknuto najmanje na vanjskim bočnim stranama teretnog vozila.

ukoliko se radi o PRIJEVOZU ZA VASTITE POTREBE

 

Visina slova u natpisima ne smije biti manja od 30 mm.


 

 


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *