Za servisere: Bosch KTS Truck dijagnostika za gospodarska vozila

Vijesti - svijet

Bosch KTS TruckS testerom za dijagnostiku upravljačkih uređaja KTS Truck, razvijenim posebno za potrebe radionica za gospodarska vozila, i pripadajućim softverskim paketom Esitronic Truck Bosch je upotpunio svoj opsežni program dijagnostičke tehnike i rezervnih dijelova za transportere, teške kamione, autobuse i prikolice. Bosch nudi dvije verzije novog testera za dijagnostiku upravljačkog uređaja KTS za gospodarska vozila: kao modul KTS (KTS Truck) za korištenje s osobnim ili prijenosnim računalom već prisutnim u radionici i kao cjelokupni sustav KTS 800 Truck s također novo razvijenim dijagnostičkim kontrolnim uređajem (DCU), robusnim tablet računalom.

 

 

Modul KTS može se preko bluetooth veze klase 1 povezati sa svakim uobičajenim osobnim računalom. Bežični modul jamči prijenos podataka u radionici bez smetnji do 100 metara. Tako bez problema premošćuje velike udaljenosti koje su zbog duljine vozila u radionicama za gospodarska vozila uobičajene. U opseg isporuke testera KTS Truck u praktičnom koferu za uređaje spada i bluetooth stick za uporabu na osobnim računalima koja ne raspolažu opcijom bluetooth. Osim toga se isporučuje i OBD dijagnostički kabel te univerzalni set adaptera. Posebni dijagnostički priključni kablovi za ostale vrste gospodarskih vozila dostupni su kao dodatna oprema. S testerom KTS 800 Truck radionicama za gospodarska vozila na raspolaganju je cjelokupni sustav s mogućnošću mobilne primjene. Novi dijagnostički kontrolni uređaj (DCU) koncipiran i za upravljanje ostalim Boschevim sustavima za testiranje, opremljen je velikim ekranom osjetljivim na dodir od 13 inča te ima posebno robusno kućište s praktičnom drškom. Modul za dijagnostiku upravljačkog uređaja i ovdje je preko bluetooth veze povezan s dijagnostičkim kontrolnim uređajem.

Esitronic Truck pokriva široko europsko područje gospodarskih vozila

Nove testere KTS Truck i KTS 800 Truck pokreće radionički softver Esitronic Truck koji je također posebno razvijen za radionice za gospodarska vozila. Softverski paket pokriva široko područje transportera, kamiona, prikolica i autobusa koji su uobičajeni na europskom tržištu. Softver Esitronic Truck osim dijagnostike upravljačkih uređaja sadrži i tehničke informacije poput spojnih shema, uputa za servis i popravke kao i sistemske informacije. Osim toga na raspolaganju stoje i katalozi rezervnih dijelova uključujući i podatke Boschevog kooperacijskog partnera ZF Services, također sa servisnim informacijama, uputama za ugradnju i demontažu proizvoda ZF. Intuitivno upravljanje novim softverom Esitronic Truck orijentira se prema uspješnoj filozofiji upravljanja Boschevim dijagnostičkim uređajem KTS 340.

Rezervni dijelovi, uređaji za ispitivanje, edukacija i podrška putem dežurnog telefona

Kao i za radionice za osobna vozila Bosch servisima za gospodarska vozila nudi široki program rezervnih dijelova s kvalitetom originalnih dijelova i opsežni asortiman dijagnostičke tehnike sa sistemskom analizom vozila, analizom ispušnih plinova, podvozja i sustava za kočenje, sustavima za popravak vozila na dizelski pogon i servisiranjem guma. U Europi se osim toga proširuje i ponuda programa obuke za servise s posebnim edukacijama o tehnici gospodarskih vozila. Za podršku kod većih tehničkih problema radionice za servisiranje gospodarskih vozila mogu se obratiti i na Boschev dežurni telefon za tehnička pitanja. Radionice mogu ovdje dobiti savjete od stručnjaka koji posjeduju opsežno znanje iz prakse, a na raspolaganje stavljaju i tehnički know how iz Boscha kao sistemskog dobavljača iz  područja razvoja i originalne opreme. Osim toga se pomoću softvera Esitronic Truck može primijeniti i nova online dijagnostika. Kod ove prvoklasne usluge Boschevi se stručnjaci preko internetske veze uključuju izravno u dijagnostički sustav u radionici i vode mehaničara korak po korak kroz tijek ispitivanja. Bosch će k tome od 2011. godine nuditi i opsežni vrhunski paket specijaliziran za radionice za gospodarska vozila, koji će se sastojati od dijelova, alata, opreme za radionicu, obuke i tehničkih informacija.

www.bosch.hr


Bosch KTS Truck modul


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *