Volvo uvodi plin u dizelske motore

Ekologija

Volvo na metanKoja će goriva zamijeniti naftu? Nitko još ne zna odgovor na ovo pitanje. Međutim, kako bi proizvođači mogli u budućnosti ponuditi vozila koja će biti tražena na tržištu, već danas se moraju donijeti strateške odluke. Tvrtka Volvo Trucks ulaže u financijski održivo rješenje koje bi moglo povezati fosilna i obnovljiva goriva: dizelske motore na plinoviti metan.
„Odlučili smo se za rješenje koje pruža kombinaciju izvrsne učinkovitosti dizelskog motora i prednosti plina. Time smo dobili kamion koji ima značajno veću energetsku učinkovitost od uobičajenih kamiona na plin”, kaže Mats Franzen, voditelj proizvodnog programa za motore pri kompaniji Volvo Trucks.

Ovaj će inovativni pristup zasigurno privući pozornost u transportnom sektoru, u kojemu kamioni na plin koji se trenutačno koriste imaju motore s unutarnjim izgaranjem i svjećicom prilagođene za rad na plin.

“Odluka tvrtke Volvo Trucks da izvede manje prilagodbe na svojim dizelskim motorima vrlo je logična. Dizelski motor ima 30 do 40 posto veću učinkovitost od uobičajenog benzinskog motora sa svjećicom ili motora s unutarnjim izgaranjem. Bez obzira na vrstu goriva koje koriste bilo koji od ova dva motora, dizelski motor uvijek ima puno veću energetsku učinkovitost. Zbog toga sva teška vozila imaju dizelski motor”, objašnjava Franzen.

Primjer: sa stlačenim metanom u spremniku goriva kamion na plin s motorom s unutarnjim izgaranjem može prijeći 150-200 km bez nadopune goriva. Kod jednake količine plina u kamionu s motorom na smjesu metana i dizela kamion može prijeći dvostruko veću udaljenost.

Cilj tvrtke Volvo Trucks u početnoj fazi su kamioni s pogonom na smjesu koja se sastoji od 75% metana i 25% dizela.

Optimalna učinkovitost postiže se pri hlađenju metana na -160ºC. Pri toj temperaturi plin prelazi u tekuće stanje te se smanjuje volumen, čime dobivate dvostruko više goriva. S tekućim metanom u spremniku i potrošnjom goriva kakvu ima smjesa 75% metana i 25% dizela sad se može prijeći više od 500 km prije novog punjenja goriva.

To znači da je za transportne kompanije čiji kamioni obavljaju dnevne transporte na veće udaljenosti i vraćaju se na istu postaju tehnologija kombiniranja metana i dizela tvrtke Volvo Trucks već sad atraktivna i ekološka opcija.

„Tehnologija se neprestano razvija. Uskoro će naši kamioni moći prijeći 1.000 km s jednim spremnikom tekućeg plina”, kaže Mats Franzen.

Trenutačno mreža postaja za distribuciju tekućeg metana nije ravnomjerno razvijena u Europi. U Ujedinjenom Kraljevstvu ima mnogo postaja, dok neke zemlje, poput Švedske, nemaju niti jednu. Međutim, uskoro će u tri najveća švedska grada biti izgrađene postaje, djelomično kao rezultat napora kompanije Volvo Trucks koje kompanija poduzima u bliskoj suradnji sa švedskim dobavljačima plina.

Volvo na metan

„Trenutačno smo u prijelaznoj fazi. Prelazimo iz dugotrajne zavisnosti o nafti u društvo utemeljeno na obnovljivim gorivima”, objašnjava Lars Martensson, voditelj odjela za ekološka pitanja pri Volvo Trucks. „Tijekom ovog prijelaznog razdoblja očita je prednost kamiona na plin s motorom koji kombinira metan i dizel. Takvi kamioni mogu voziti samo na dizel, što je praktično i sigurno kada su postaje za distribuciju plina malobrojne i prilično udaljene.”

Čest argument protiv metana jest taj da se mora koristiti prirodni plin, budući da se ne proizvodi dovoljno bioplina. Kritičari tvrde da zamjena jednog fosilnog goriva drugim nije zadovoljavajuće rješenje.

„Korištenje prirodnog plina jedno je od rješenja za ovo prijelazno razdoblje, dok se proizvodnja bioplina u potpunosti ne razvije. Voljeli bismo da naše motore pokreće i biodizel i bioplin. Time bi se emisije ugljika smanjile za gotovo 80% u odnosu na uobičajeni dizel”, objašnjava Lars Martensson.

Terenska ispitivanja motora koji kombinira metan i dizel krenut će 2010. godine u Švedskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu. Potencijalni klijenti pokazuju velik interes, osobito oni u javnom sektoru, u kojemu se već postavljaju strogi ekološki zahtjevi prilikom nabave i koji ima ključnu ulogu u poticanju razvoja.

„Naša usredotočenost na kombinaciju metana i dizela omogućuje iskorištavanje svih prednosti dizelskog motora uz smanjenje troškova i razina emisije zahvaljujući metanu koji koristimo kao glavni izvor energije”, zaključuje Mats Franzen.

Činjenice – Metan-dizel motori

U dizelskom motoru metan se ubrizgava u cilindar zajedno sa zrakom kroz brizgaljke smještene odmah iznad otvora ventila. Dizel se ubrizgava kao i inače te pali uslijed kompresije u cilindru zajedno s metanom. Međutim, određena količina dizela potrebna je kako bi se kombinacija metana i dizela zapalila.

Računala nadziru vožnju i kontroliraju omjer metana i dizela. Najbolji, tj. najviši, udio plina postiže se tijekom ravnomjerne, stabilne vožnje tijekom koje nema naglih ubrzanja.

Činjenice – Obnovljiva goriva

U kolovozu 2007. tvrtka Volvo Trucks predstavila je sedam probnih kamiona prilagođenih za različita biogoriva. Kompanija je sada prvenstveno usredotočena na dimetil eter i metan. Dimetil eter (DME) može se, na primjer, dobiti iz crnog luga, nusproizvoda industrije celuloze. Metan pronalazimo u prirodi kao fosilni prirodni plin. Može nastati u uređajima za pročišćavanje otpadnih voda i na deponijima otpada, a može ga se može dobiti i iz biomase.

Prirodni je plin već dostupan te je njegova cijena u mnogim zemljama preko 30% niža od cijene dizela. Proizvodnja bioplina stalno raste, sa Švedskom na čelu razvoja.


 


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *