Volvo Trucks započinje terenska ispitivanja vozila na ukapljeni plin

Ekologija

Volvo LNGOvih dana tvrtka Volvo Trucks započela je javna terenska ispitivanja kamiona s motorima koji kombiniraju metan i dizel s pogonom na ukapljeni metan. Istovremeno se unutar kompleksa Stigs Center u Göteborgu otvara prva postaja za opskrbu ukapljenim metanom u Švedskoj.

 

Ovo je revolucionarni korak u korištenju plina za pokretanje teških vozila, budući da kamioni s pogonom na ukapljeni plin i tehnologijom kombiniranja metana i dizela mogu prijeći četiri puta veći put u usporedbi s većinom uobičajenih kamiona na plin.

“Sve veća upotreba plina vodi prema transportu koji nema štetnog utjecaja na klimu”, kaže Lars Mårtensson, voditelj odjela za ekološka pitanja pri Volvo Trucks. “U mnogim se zemljama povećava proizvodnja bioplina. Trenutno se nalazimo u prijelaznom razdoblju; prelazimo iz desetljeća ovisnosti o nafti u društvo utemeljeno na obnovljivim gorivima. Ako kamione pokreće 80 posto čistog bioplina i 20 posto čistog biodizela, emisije ugljičnog dioksida niže su za 80 posto od emisija uobičajene dizelske tehnologije.”

Trenutno se ispitivanja provode na tri Volvo FM kamiona s 13-litarskim motorima. Tehnologija se zasniva na provjerenom Euro 5 dizelskom motoru kompanije Volvo, koji je prilagođen radu na plin.

„Odlučili smo se za rješenje koje pruža kombinaciju izvrsne učinkovitosti dizelskog motora i prednosti plina. Time smo dobili kamion koji ima značajno veću energetsku učinkovitost od uobičajenih kamiona na plin”, objašnjava Mats Franzén, voditelj proizvodnog programa za motore pri kompaniji Volvo Trucks.

Kamioni koji se koriste u terenskim ispitivanjima opremljeni su posebnim spremnicima za ukapljeni metan. Ukapljeni je plin optimalno gorivo za tehnologiju kombiniranja metana i dizela. Ako se ukapljeni metan i dizel koriste u omjeru 75-25, kamion koji vrši poslove transporta na velike udaljenosti ili međugradskog transporta može prijeći 500 do 1000 kilometara, ovisno o uvjetima na cesti. To je dvostruko veća udaljenost od one koju može prijeći vozilo s motorom koji kombinira metan i dizel s pogonom na stlačeni plin te četiri puta veća od one koju može prijeći kamion na plin s Otto motorom.

„Dok se infrastruktura za ukapljeni metan u potpunosti ne razvije, velika je prednost kamiona s pogonom na motore koji kombiniraju metan i dizel ta da ih se može voziti samo na dizel”, ističe Franzén.

Kamione za terenska ispitivanja koriste transportne kompanije DHL, Götene Kyltransporter i Renova. Početak terenskih ispitivanja podudara se sa svečanim otvaranjem prve švedske javne postaje za opskrbu ukapljenim metanom unutar kompleksa Stigs Center u Göteborgu. Postaja je suradnički projekt kompanija Volvo Trucks, FordonsGas Sverige i Göteborg Energi.

„Kako bi naša tehnologija kombiniranja metana i dizela bila što korisnijom, potrebno je razviti mrežu postaja za opskrbu metanom. Nova postaja za opskrbu metanom važan je korak u tom smjeru”, kaže Mårtensson.

Dosad su postojale samo postaje za opskrbu stlačenim metanom (CNG). Ako se metan ohladi na temperaturu 160 °C umjesto da ga se stlači, prelazi u tekućinu i njegov se volumen upola smanjuje. U tom se slučaju naziva ukapljeni prirodni plin (LNG) ili, ako se radi o bioplinu, ukapljeni bioplin (LBG). Oba se plina također nazivaju ukapljeni metan (LMG).

„Usredotočenost kompanije Volvo na ukapljeni plin otvara nam vrata posve novog tržišta”, kaže Bo Ramberg, direktor kompanije FordonsGas Sverige AB. „Plin će odsad predstavljati vrlo atraktivno gorivo i za teška vozila te očekujemo da će to tržište ubrzano rasti. Kako bismo potaknuli taj trend, želimo pokazati da se i infrastruktura razvija na odgovarajući način.”

Zasad je u Švedskoj u planu izgradnja triju postaja za opskrbu ukapljenim metanom. Osim one u Göteborgu, čija je izgradnja završena, kompanija Aga će otvoriti postaju u Stockholmu, dok će Eon otvoriti jednu u Malmöu. Kompanija Volvo Trucks sudjeluje u sva tri projekta. U planu je izgradnja dodatnih postaja ukoliko se potražnja poveća.


Image


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *