Volvo Trucks predstavlja novu verziju Volva FM

Vijesti - svijet

ImageSnažan položaj Volva FM u segmentu regionalne distribucije još je više ojačan novim izdanjem ovog afirmiranog kamiona.

Najočitija promjena vidljiva je primjerice u novom vanjskom dizajnu prednje maske, prednjih svjetala i ulaza zraka koji su jasno inspirirani Volvom FH. Jednostavno rečeno, ovaj kamion već svojim izgledom podsjeća na snažnog, modernog i učinkovitog lidera. Nove karakteristike, kao što su stepenice s oblogom protiv klizanja i poboljšana unutarnja obloga još više oplemenjuju vrhunsku udobnost i sigurnost te ostavljaju dojam stalnog rasta i razvoja, i vrhunskog distribucijskog kamiona.

“To je ‘kompletan’ kamion u pravom smislu te riječi”, kaže Claes Nilsson, predsjednik Europskog odjela kompanije Volvo Trucks. “S unaprijeđenim Volvom FM želimo još više učvrstiti njegov doprinos u ovom segmentu i ojačati njegov položaj kao najboljeg kamiona za regionalni transport u svojoj klasi. Budući da je u udobnost, sigurnost i učinkovitost goriva Volva FM već toliko toga uloženo, ovdje se zapravo radilo o finim doradama temeljem povratnih informacija od naših kupaca.”

Image

Novo izdanje upotpunjuje prije uvedene inovacije Volva FM, uključujući nedavno unaprijeđeni mjenjač I-Shift i Volvovu najnoviju paletu motora s kojom dobivate još više snage i manju potrošnju. Prema Volvu, 13-litarski motor u kombinaciji s Volvovim mjenjačem I-Shift smanjuje potrošnju goriva do tri posto u usporedbi sa svojim prethodnikom. Uz to nudi izlaznu snagu do 500 KS i zakretni moment do čak 2500 Nm. S 11-litarskim motorom kupci dobivaju visoki teretni kapacitet, snažne performanse i impresivnu učinkovitost goriva. Oba motora, D13 i D11, također su raspoloživa za normu EEV (Enhanced Environmentally friendly Vehicle).

Nova verzija Volva FM također nudi još veći izbor za kupce. Primjerice, Volvo sada uvodi brojne pakete kabina, od premium do osnovnih. “Novi paketi kabina povećavaju izbor i mogućnosti optimiziranja udobnosti vozača i ekonomičnosti prema specifičnim potrebama, kako bi se još više povećale produktivnost i profitabilnost,” kaže Claes Nilsson.

U nastavku pogledajte nekoliko kratkih promo-filmova o ovome vozilu:

Snimka vožnje
http://volvo.qbrick.com/index.aspx?cid=2&mode=3&mid=415

Akcijski film
http://volvo.qbrick.com/index.aspx?cid=2&mode=3&mid=414