Volvo trucks: još jedna prestižna nagrada

Vijesti - svijet

I-Shift mjenjač tvrtke Volvo Trucks

Drugu godinu uzastopno tvrtka Volvo Trucks osvojila je nagradu “Quality Innovation of the Year”, ovaj put za novi mjenjač I-Shift s dvostrukom spojkom. 

19. siječnja u Budimpešti nagradu za 2014. godinu predstavnicima tvrtke Volvo-Trucks dodijelio je mađarski predsjednik János Áder.

“Mjenjač I-Shift Dual Clutch dosad je neviđena inovacija koja donosi znatna poboljšanja u svim parametrima ključnima za vozače i prijevoznike, ali i vlasnike tereta te društvo u cjelini,” rekao je predsjednik ocjenjivačkog tima Matti Kaulio, docent na Katedri za industrijsku ekonomiju Kraljevskog instituta za tehnologiju u Stockholmu i predstavnik Švedskog instituta za kvalitetu (SIQ). Osim Švedskog instituta za kvalitetu, pokrovitelji ove nagrade su i slični instituti iz nekoliko europskih zemalja.

Hayder Wokil, upravitelj kvalitete tvrtke Volvo Trucks o ovoj je nagradi rekao: “Drago nam je što smo još jednom na ovakav način nagrađeni za naše inovacije. Sustavno razvijamo nova rješenja od kojih će klijenti i vozači znatno profitirati, a reakcija na mjenjač I-Shift Dual Clutch nadmašila je sva naša očekivanja. Osvajanje nagrade Quality Innovation of the Year još je jedan dokaz da smo uvijek korak ispred”.

O mjenjaču I-Shift već smo pisali, članak možete pročitati ovdje.