Volvo Trucks audio sustavi

Oprema

Svaka ozbiljna prijevoznička tvrtka bori se da bi privukla i zadržala dobre vozače. Jedan od načina je da im se omogući ugodno radno okruženje, stoga je proizvođač Volvo Trucks za svoje kamione razvio audio sustave kakvima se diče samo luksuznija vozila.

“Naš je cilj ponuditi nabolje vozačko okruženje u kamionskoj industriji”, riječi su Christer Pehrssona, managera u Volvo Trucks. “Naravno, to uključuje i odličan audio sustav. Naš sustav je i više od toga – Volvo je prvi proizvođač kamiona koji je razvio kompletan sustav s integriranim Bluetooth i Mp3, te podrškom za USB i iPod. ”

Integriranim Bluetoothom moguće je između ostalog ostvariti handsfree funkciju vozačeva mobilnog telefona. Funkcijama mobilnog telefona upravlja se pomoću komandi na kolu upravljača, u razgovoru se koriste mikrofon i zvučnici audio sustava. Dolazni pozivi prikazuju se na zaslonu audio uređaja i na zaslonu instrument-ploče.

Volvo Trucks audio sustav

Osim običnih audio CD-a, Volvo Trucks audio sustavi reproduciraju i Mp3 i WMA formate. Također je moguće priključiti USB stick ili iPod. Na zaslonu audio uređaja prikazuju se dostupne datoteke priključenih uređaja, a upravlja se putem komandi na kolu upravljača. Jakost zvuka je automatski usklađena s brzinom i brojem okretaja motora, tako da kvaliteta zvuka ostaje odlična bez obzira na uvjete vožnje i time ne dekoncentrira vozača jer on ne mora brinuti o pojačavanju ili smanjivanju glazbe kako se povećava ili smanjuje buka u kabini.

Postoje tri verzije Volvo audio sustava. Ako odaberete top model – “Audio Power”, dobit ćete snažan audio sustav s 400-vatnim pojačalom koje pokreće 8 zvučnika i subwoofer i moći uživati u zvuku kakav je do sada poznat samo vlasnicima ekskluzivnih osobnih automobila ili audio-freakovima koji na audio sustave troše mala bogatstva.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *