Volvo – novosti u ponudi šasija

Vijesti - svijet

Volvo Tridem 8x4Tvrtka Volvo Trucks osvježila je svoju ponudu kamionskih šasija novostima od kojih je najupečatljivija kombinacija nazvana Tridem 8×4.

Tridem 8×4 je kombinacija stražnjih osovina sa zakretnom i zračno ovješenom pomoćnom osovinom. S tri osovine i kratkim stražnjim prevjesom teret je raspodijeljen tako da se postigne optimalna učinkovitost.

Rezultat je dobra stabilnost te izvrstan učinak, čak i u teškim uvjetima rada. Kombinacija zakretne osovine i kratkog međuosovinskog razmaka čini kamion osobito laganim za upravljanje.

“S međuosovinskim razmakom od 3,7 metara i zakretnom osovinom, radijus okretanja kamiona, s bruto težinom od 32 tone, ne prelazi 5,3 metra”, kaže Martin Palming, voditelj odjela za razvoj šasija tvrtke Volvo Trucks.
Kada god je to potrebno, može se povećati visina pomoćne osovine kako bi se smanjilo trenje s podlogom. To također smanjuje trošenje kotača i potrošnju goriva.

Kombinacija stražnjih osovina Volvo Tridem 8×4 idealna je za kipere , miksere kao i za cisterne, kamione za prijevoz rasutog tereta te prijevoz kontejnera, čije opterećenje stražnje osovine iznosi do 33,5 tona, a bruto težina do 42,5 tone.

Kompanija Volvo Trucks također uvodi nekoliko novih varijanata kombinacija dviju stražnjih osovina sa zračnim ovjesom za opterećenja od 20,5, 23 i 26 tona. Ovo odgovara povećanju težine od 1,5 do 5 tona u usporedbi s kamionima prethodne generacije. Povećana je ponuda  prednjih osovina te su dostupne osovine s nosivošću do 8,5 tona za osovine sa zračnim ovjesom, odnosno 9 tona za osovine s lisnatim oprugama.


Image


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *