Volvo FH12 – pogled iznutra

Predstavljamo

Volvo FH12 izvanaNa našim cestama sve popularniji Volvo san je mnogih prijevoznika. Zahvaljujući P.O. “Pućo transporti” imali smo zadovoljstvo zaviriti u kabinu potpuno novog Volva FH-12 400.

U ovom članku donosimo vam pogled iznutra – detaljan opis vozačkog okružja popraćen mnoštvom fotografija.

 

Volvo FH12 izvana

Svi već znamo kako Volvo izgleda izvana. Tvrtka s 80-godišnjom tradicijom u proizvodnji kamiona model FH proizvodi od 1993 godine, uz do sada samo jedan ozbiljniji “facelifting”.

Kamion kojeg vam ovdje predstavljamo opremljen je motorom snage 400 KS, ima mjenjač s tri “spora” i tri “brza” stupnja prijenosa, EBS sustav treće generacije, display kompjutera koji vam može pokazivati što god vas zanima (čak i pritisak u gumama), elektronski kontroliran klima-uređaj…

Ako želite iskoristiti veći dio mogućnosti ovog kamiona ne preostaje vam ništa drugo no da se uhvatite opširne knjige uputstava koju ste dobili s njim.

I – učite!

 

 

Volvo FH12 izvana

Volvo FH12 - vozačko sjedište

Volvo FH12 - vozačko sjedište

Miris novog zapahnuo nas je pri uspinjanju na vozačko sjedište koje se valjda može podešavati na sve moguće do sad izmišljene načine. Naprijed-nazad, gore-dolje, tvrđe-mekše, pa onda za leđa, za lumbalni dio kralježnice, pa onda grijanje i ventilacija sjedišta… Ispod komandi podešenja sjedišta nalaze se kontrole upravljanja visinom stražnjeg kraja programirane za vožnju , utovar, prijevoz trajektom…

Jedna od opcija (uz nadoplatu) za sjedište suvozača jest mogućnost potpunog pomaka unaprijed kad suvozač nije na svom mjestu.

Volvo FH12 iznutra

Volvo FH12 iznutra

Za bezbrojne lampice i modove prikazivanja displaya jedino rješenje je već spomenuta knjiga uputstava.

Ovaj kamion ima kontrolne lampice za sve što možete zamisliti (npr. za istrošenost kočionih pločica), a najbolje rješenje za bilo kakve mehaničarske zahvate je ovlašteni servis, jer ako neki dio i znate zamijeniti sami morat ćete u servis da vam resetiraju indikatore tj. pogase lampice zbog kojih ste umastili ruke.

Ručica mjenjača

 

 

 

Osim ručnog mjenjača kojeg vidite ovdje “Volvo” se diči i automatskim I-shiftom koji po želji dopušta i ručnu izmjenu brzina.

 

 

 

Plavkaste nijanse sjedišta i ležaja ugodne su oku, a audio-sustav s četiri zvučnika brine se za dobru raspodjelu zvuka u kabini vozila.

Volvo FH12 iznutraVolvo FH12 iznutra

Zbog mnoštva pretinaca u kabini vozila često ćete se morati zamisliti da se sjetite gdje ste što stavili. Nalaze se posvuda – iznad vjetrobranskog stakla, iznad gornjeg ležaja, u prednjoj plastičnoj armaturi… Nemoguće ih je izbrojati. Obične ladice, ormarići, držači za sve i svašta… Kao dodatnu opremu možete naručiti i npr. “Volvo” aparat za kavu. Vjerovali ili ne.

Volvo FH12 iznutraVolvo FH12 iznutra

Volvo FH12 iznutraImage

ImageVeć tradicionalni FH vanjski prtljažnici kod ovog novog vozila su medicinski čisti i prazni, tek je jedan manji dio prostora zauzet opremom vozila.

 

 

 

 

 

Ako vam se sviđa ovo što ste vidjeli i pročitali, vaše vjerojatno odredište biti će Volvo Zagreb d.o.o.


 


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *