Volvo FH – novi odbojnik za zahtjevne uvjete

Vijesti - svijet

FH16 750 s novim odbojnikom

Kamion Volvo FH dobio je novi, robusniji odbojnik za teške uvjete rada, npr. u građevini ili u prijevozu drvne građe. Ovaj novitet kompanije Volvo bit će predstavljen javnosti na izložbi Intermat u Parizu (20.-25. travnja).

„Posebni odbojnik za zahtjevne uvjete rada povećava uporabnu efikasnost Volva FH tako što njegovoj iznimnoj snazi, dinamičnosti u vožnji i udobnoj kabini pridružuje dodatnu kvalitetu u obliku zaštite. Kamion je sada dovoljno robustan da se odupre uvjetima u kojima postoji povećan rizik za nastanak štete,“ rekao je Ricard Fritz, potpredsjednik Volvo Trucks-a.

Koncepcija ovoga novog odbojnika preuzeta je s kamiona Volvo FMX, posebno dizajniranih za teške uvjete na gradilištima, a predstavljena je godine 2014. Čelik debljine 3 mm korišten je kao zaštita s donje strane i na kutevima branika. Iznad donje zaštite u konstrukciju je ugrađena fiksna stepenica.

Rikard Orell, Volvov direktor dizajna posebno je ponosan na činjenicu da robusni odbojnik nije bitno narušio jedinstven dizajn kamiona Volvo FH.

U tvornici se po želji kupca može ugraditi i vučno uho od lijevanog željeza koje može izdržati teret i do 36 tona.