Volvo Alcolock – ako piješ, ne vozi!

Oprema

Volvo Trucks AlcolockPribližno svaki treći od oko 40.000 smrtnih slučajeva u prometnim nesrećama o kojima svake godine izvještava Europska Unija, može se izravno pripisati utjecaju alkohola. Kako bi unaprijedio sigurniju vožnju i pomogao pri smanjenju smrtnih slučajeva u prometu Volvo Trucks je uveo Alcolock. Ovo dodatno, u potpunosti integrirano rješenje zahtijeva od vozača da obavi alkotest prije pokretanja motora.

Prema EU statistikama, alkohol ostaje glavni uzrok smrtnih slučajeva u prometu. U Europi alkohol može biti ugrubo pripisan kao uzrok jednoj trećini svih smrti slučajeva na cestama. Srećom, profesionalni vozači kamiona su rijetko odgovorni za nezgode vezane uz alkohol. Međutim, kako transportne tvrtke tako i vozači pod povećanim su pritiskom da dokažu kako čine sve što je moguće kako bi minimizirali rizične čimbenike i unaprijediti sigurnu vožnju.

Volvov novi Alcolock je jedino rješenje svoje vrste koje je tvornički ugrađeno kako bi se zajamčila kvaliteta, te predstavlja važan korak ka smanjenju nezgoda vezanih uz alkohol. Treća generacija  Alcolock-a 2008. god., također će manje koštati i imati duži kalibracijski interval nego njegovi prethodnici.

Osiguranje kvalitete i sigurnosti za transportne tvrtke

Kao jedinstveno rješenje za kamionsku industriju, Alcolock omogućava transportnim tvrtkama i vozačima da postave primjer i potporu nultoj toleranciji kada se radi o piću i vožnji. Ugrađivanjem Volvo Alcolock-a u svoj vozni park, transportne tvrtke poduzimaju krupan korak prema minimiziranju rizika od nezgoda vezanih uz alkohol. To pomaže u spašavanju života i jamči sigurnost. Također pruža dodatne dokaze da transportno poduzeće vodi brigu o sigurnosti, povećavajući svoj ugled unutar zajednice.

Napredna sigurnosna inovacija

Alcolock iskorištava prednosti napredne Fuel Cell tehnologije, kako bi ostvario visoku kvalitetu i točnost, a donosi značajke inhibitora startera i funkciju zapisnika. Kod pokretanja motora, vozač mora prvo uzeti alkotest, izdisanjem kroz usnik na ručnom uređaju u trajanju od pet sekundi. Ako je sve unutar granica, na displeju se pojavljuje Start Motor. Ako ne, prikazuje se blokada Lock Out  i motor se ne može pokrenuti.

Sigurnost na vidiku – paneuropsko uvođenje Alcolock-a na tržište

Alcolock je pozitivno primljen u Švedskoj i Francuskoj, gdje je bio raspoloživ tvornički ugrađen ili naknadno instaliran, na neko vrijeme. Kako bi ispunio zahtjeve sve strožih zakona i rasta svijesti o sigurnosnim problemima općenito, Volvo Trucks sada uvodi Alcolock na većinu europskih tržišta. “Alcolock je još jedan primjer neprekidnih napora Volvo Trucks da bude industrijska prethodnica u domeni sigurnosnih inovacija,” kaže Lars-Göran Löwenadler, direktor odjela za sigurnost tvrtke Volvo Trucks. “Kako mi to vidimo, kod sigurnosti se prije svega radi o pomoći kojom se smanjuje rizik nezgoda.”Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *