Uspješno testirani tegljači za prijevoz drva s dodatnim prikolicama

Vijesti - svijet

Volvo, projektProjekt One More Pile (“još jedna hrpa”) razvija se u sjevernoj Švedskoj gotovo dvije godine. Cilj je projekta pronaći nove načine kojima bi se racionalizirao prijevoz drva.

Središnju ulogu u projektu ima Volvov tegljač duljine 30m i nosivosti 66 tona.

Prema nedavnom izvještaju potrošnja goriva pri prijevozu drva smanjila bi se za nevjerojatnih 20 posto u slučaju da ovaj tip kamiona postane standardno vozilo za prijevoz.

 

Gusti snijeg prekriva Överkalix u sjevernoj Švedskoj. Sanna Brännholm po cičoj zimi gleda kako se tovari najdulji kamion u Europi zadužen za redoviti transport drva i podiže pogled na golemu hrpu trupaca. “Bilo me je strah kada sam prvi put sjela za upravljač tegljača, ali ovo mi je već dvadeseta vožnja i naviknula sam se”, rekla je Sanna netom prije no što je ušla u kabinu i upalila kamion. Kamion je dio One More Pile projekta čija je zadaća pronaći nove načine za racionaliziranje prijevoza drva.

Sanna Brännholm, vozačica

Sanna Brännholm, vozačica kamiona u projektu One More Pile

Volvo Trucks je koordinator projekta koji je nastao kao suradnja najvažnijih švedskih kompanija, udruga i instituta čije je područje interesa tamošnja drvna industrija. “U cijeloj je priči najvažnije to što smo se koristili vlastitom tehnologijom te sami osmislili cijeli koncept vozila. Prikolica funkcionira na principu modularnog sustava koji čine kolica za teret, spoj za prikolicu i poluprikolica čime se olakšava kombiniranje”, objašnjava Lena Larsson, projektna menadžerica u Volvo Trucks.

Vani na cesti Brännholmova maše nadolazećem tegljaču. Brojač kilometara njenog kamiona pokazuje 544.26 km. Vozi Volvo FH16 s motorom od 660 konjskih snaga koji je prešao zavidan broj kilometara. 1. siječnja 2011. godine prošlo je točno dvije godine otkako je prvi put korišten za prijevoz drva. Količina drva koju je tijekom tog dvogodišnjeg perioda prevozio između Överkalixa i Munksunda iznosi više od 100.000 tona. Ukupno je osmero vozača sjelo za upravljač kamiona i svi su zadovoljni njegovim voznim svojstvima.

“U kabini je vrlo udobno i nema nikakve razlike u odnosu na druge kamione”, kaže Sanna Brännholm dok se približava strmini koju mora svladati. “Bitno je da tijekom vožnje razmišljate unaprijed i malo ubrzate dok se približavate uzbrdicama.”

Razvoj projekta pomno se prati u zemljama poput Finske, Australije, Kanade, SAD-a i Rusije gdje drvna industrija ima važnu ulogu. Jedan od partnera u projektu je i Skogforsk (Švedski šumarski istraživački institut). Institut je 13. siječnja izdao izvješće s rezultatima šestomjesečnog testiranja. Rezultati pokazuju da je nosivost testnoga kamiona 50 % veća, a potrošnja goriva po prevezenoj toni tereta 20 % manja u odnosu na uobičajene švedske tegljače duljine 24 metara. Time se ne smanjuje samo emisija ugljičnoga dioksida za 20 % po prevezenoj toni drva, već je i prijevoz jeftiniji.

“Rezultati ne odstupaju previše od procjena koje smo donijeli prije no što smo započeli s projektom što je dokaz da su naša sredstva ispravna. Vlastitim rješenjem smanjit ćemo onečišćenje okoliša, a profitirati neće samo drvna industrija, već i cjelokupna javnost”,
kaže Larssonova. Tvrdi da će Volvo Trucks i dalje nastojati razvijati ovakav pristup tako što će sudjelovati u sličnim projektima. “U slučaju da 30-metarski kamion postane standardno vozilo, a naši se izračuni pokažu točnima, to bi značilo da bi se broj kamiona koji prevoze drva mogao smanjiti za trećinu, a manje vozila na cestama značilo bi i manji broj nesreća”, objašnjava.

Kada se započelo s projektom One More Pile mnogi su izrazili zabrinutost zbog potencijalne opasnosti koju bi kamion dug 30 metara mogao predstavljati za sigurnost u prometu, npr. za vrijeme pretjecanja.”Nije sporno da je sigurnost u prometu bitna stavka. Projekt posvećuje posebnu pozornost tomu aspektu”, kaže Larssonova. Za vrijeme testiranja proučeno je oko 700 slučajeva u kojima je preteknut kamion One More Pile projekta kako bi se na vrijeme prepoznali mogući problemi. U pojedinim je slučajevima članovi ekipa koja radi na projektu zapisali broj registarskih tablica vozila koja su pretekla kamion, nazvali vlasnike i upitali ih kako su doživjeli pretjecanje. Nije zabilježen nijedan negativan komentar.
Ni Sanna Brännholm niti njeni kolege ne smatraju veličinu vozila neprilikom. “Koliko mogu primijetiti, vozači automobila nemaju problema s pretjecanjem. Budući da sam vozačica kamiona, moram unaprijed planirati u slučaju pretjecanja. S obzirom na to da je kamion dulji i teži od uobičajenoga za pretjecanje mi je potrebna dulja ravnina”, objašnjava.

Volvo, projekt

Dani su kratki, a nebo iznad Arktičkoga kruga poprima crvenkastu nijansu u ovo doba godine. U Munksundu Sanna Brännholm dovozi kamion na ogromnu vagu koja mjeri težinu vozila i tereta. Ukupna je težina ovaj put 89.05 tona. “Najveća dopuštena težina je 90 tona, znači imam taman koliko je potrebno. Težina tereta savršena je”, kaže Sanna dok podiže pogled prema uredno složenim trupcima.

Volvo, projekt

Tehnički podaci One More Pile kamiona:
Volvo FH16 tegljač (6×4) s motorom od 660 konjskih snaga
Mjenjačka kutija: I-Shift
Nosivost: 66 tona
Kombinirana težina: 90 tona
Duljina: 30 metara
Širina: 2.6 metara
Visina: 4.5 metara
Broj osovina: 11
Broj kotača: 26

EBS (elektronički upravljani kočioni sustav) je spojen na tegljač i sve njegove prikolice. Ova tehnologija omogućuje svim kotačima da zakoče istovremeno čime se povećava učinkovitost kočenja i smanjuje daljina kočenja u odnosu na uobičajene tegljače od 60 tona. Tegljač je opremljen vagama kako bi se dosegnula optimalna ukupna težina i raspodijelio teret, a da se ne premaši dopuštena ukupna težina i osovinsko opterećenje.

Dynafleet, mrežno bazirani transportni informatički sustav Volvo Trucksa koristi se u projektu za nadziranje vozila u stvarnome vremenu i bilježenje potrošnje goriva, brzine vožnje, učinka na okoliš, težine po osovini i ponašanja različitih vozača u vožnji.


Volvo, projekt


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *