uspješna 2021. za auto hrvatsku

Uspješna 2021. za Auto Hrvatsku

 

ZAGREB, 3. svibanj 2022. – Poslovna grupa Auto Hrvatska, specijalizirana za prodaju vozila, rezervnih dijelova, alata, guma i servisne opreme, sa organiziranom servisnom mrežom za osobna i gospodarska vozila, u protekloj je godini ostvarila ukupan promet od gotovo 1.3 milijarde kuna, što je rast od 10,58% u odnosu na rezultate iz 2020. godine, a konsolidirana je dobit Auto Hrvatske nakon oporezivanja u 2021. godini iznosila više od 40 milijuna kuna.

Auto Hrvatska ove godine obilježava 70 godina uspješnog poslovanja, a osim primarnog poslovanja na tržištu RH posluje i diljem regije, točnije u Sloveniji, Bosni i Hercegovini te Sjevernoj Makedoniji. U protekloj je godini na razini Grupe prodano 3.294 automobila, 897 kamiona, 71 autobus, 189 mil. kn isporučenih i ugrađenih rezervnih dijelova, 55.000 prodanih guma, te je zabilježeno 259.000 servisnih sati.

Velimir Marović
Velimir Marović, glavni izvršni direktor Auto Hrvatska d.d

Prema najavama Velimira Marovića, glavnog izvršnog direktora Auto Hrvatska d.d., u tekućoj 2022. godini primarni ciljevi su dodatno pozicioniranje tvrtke u kontekstu visoke razine kompetencija i konkurentnosti na tržištu proizvoda i usluga auto struke.

“Kao i do sada Auto Hrvatska će i dalje ulagati u svoje zaposlenike i biti orijentirana na poslovnu izvrsnost jer kao takvi želimo biti sinonim za kompetentnost i konkurentnost na tržištu. Kao i svaka tvrtka na našem tržištu želimo rast, no naša strategija je stvaranje zdravog rasta s kojim ćemo i dalje biti kompetentni, konkurentni i uspješni.”, istaknuo je Marović.

Na tržištu gospodarskih vozila Auto Hrvatska trenutno zauzima vodeću poziciju s ukupnim udjelom od oko 30% i glavni je uvoznik gospodarskih vozila MAN, Neoplan, Ford Trucks i Otokar. Osim toga, uvoznici su i Kässbohrer prikolica za teretna vozila. Osobni program grupe Auto Hrvatska uključuje prodaju i ovlašteni servis osobnih vozila Volkswagen, Škoda, Audi, Peugeot, Renault, Dacia, Mazda, Seat, Cupra, i Fiat Professional, zastupstvo električnih vozila DFSK, te ponudu rabljenih vozila svih marki.