Usluge TimoCom-a od sada dostupne za cijeli transportni lanac

Uslužni servisi

TimoCom Truck&Cargo - od sada usluge za cjelokupan transportni lanac

Stručnjaci TimoCom-a prepoznali su značaj umrežavanja cijelog transportnog lanca, uključujući i proizvodnju i trgovinu, te povukli logičan potez: usluge TimoCom Truck&Cargo od sada su dostupne i klijentima s polja proizvodnje i trgovine u cijeloj Europi, ali uz jedno ključno ograničenje – otpremničkim poduzećima omogućeno je postavljanje tereta na tržište te pretraživanje vozila, no pretraga tereta i ponuda vozila ovom krugu korisnika nisu dozvoljeni.

Mogućnost pristupa burzi tereta i utovarnih kapaciteta TimoCom Truck&Cargo za klijente s polja proizvodnje i trgovine odbačena je u samom početku, 1997. godine prilikom osnutka tvrtke TimoCom zbog prekomjerne otpremničke klijentele. Danas, osamnaest godina kasnije vrijeme je da se to promijeni.
“Želimo poboljšati procese za cijeli transportni lanac. U to spadaju i klijenti iz područja proizvodnje i trgovine. Sljedeći logičan korak je integracija istih u Europi.”, riječi su predstavnika TimoCom-a Marcela Fringsa.

Odluka ovom otvaranju nije došla preko noći, već je rezultat istraživanja koje je tvrtka TimoCom provela među svojim korisnicima. Iskustva vezana uz TimoCom-ovu uslugu TC eBid u koju su proizvođači i trgovci uključeni još od 2009. godine također su bila jedan od ključnih faktora za donošenje ovakve odluke. Interes za uključenje otpremnika u online burzu TC Truck&Cargo u stalnom je porastu još od tih dana.

Klijenti s polja proizvodnje i trgovine imaju pristup unosu tereta i pretrazi vozila. Mogućnosti pretraživanja tereta i postavljanja vozila i dalje će biti rezervirane isključivo za špeditere i pružatelje transportnih usluga.

Ovakvim progresivnim pristupom tvrtka TimoCom slijedi svoj primarni cilj – spajanje tereta i utovarnih kapaciteta, od sada za sudionike cjelokupnog transportnog lanca diljem Europe.