UD Trucks

Egzotični kamionski brandovi

UD Trucks

UD Trucks je japanska tvrtka koja proizvodi kamione svih razreda nosivosti. Tvrtka je članica Volvo grupe, a naziv UD Trucks novijeg je datuma i zamijenio je staro ime Nissan Diesel zbog distanciranja od bivšeg vlasnika tvrtke, grupacije Nissan Motors.

Korijeni ovog branda sežu u 1935 godinu, kada je utemeljena tvrtka Nihon Diesel Industries. 1950. godine tvrtka mijenja ime u Minsei Diesel Industries, a 1960. godine u Nissan Diesel Motor Co.

 

Šezdesete i ime Nissan za ovu tvrtku znače i početak proizvodnje četverotaktnih diesel motora, sve do tada proizvodili su isključivo dvotaktne diesel motore (da, dobro ste pročitali) koje su nazvali “Uniflow Diesel” , od tog naziva poteklo je i današnje ime.

Nakon preuzimanja od strane Volvo grupe (2007. godine), tvrtka je još neko vrijeme poslovala pod nazivom Nissan Diesel, da bi 1. veljače 2010. godine promijenila ime u UD Trucks (iako na nekim tržištima još uvijek nastupa pod imenom Nissan Diesel). Osim proizvodnje vlastitih modela koje izvozi u više od 70 zemalja,  UD Trucks također prodaje i kamione Volvo na japanskom tlu.

U nastavku pogledajte neke od modela iz povijesti tvrtke (od starijiih prema aktualnima).