Trgovački lanac EDEKA započinje s testiranjem Mercedes-Benz eActrosa

Ekologija

Mercedes-Benz eActros

Tvrtka Mercedes-Benz Trucks isporučila je ovih dana potpuno električni eActros trgovačkom lancu EDEKA u svrhu testiranja. EDEKA će sljedećih godinu dana u svakodnevnim transportnim zadaćama testirati ovaj 25-tonski kamion-hladnjaču u Berlinu, gdje će biti korišten za gradsku dostavu svježih, temperaturno osjetljivih namirnica.
Dnevna ruta od skladišta u Grünheideu, predgrađu Berlina, do brojnih supermarketa u gradu Berlinu duga je od 150-300 km, a vozilo će prometovati u dvije smjene. Transportirana roba može biti teška i do 10 tona. Tijekom utovara i istovara, vozilo će se dopunjavati strujom, da bi se osigurao planirani domet od 200 km.

mercedes-Benz eActros na radnom testiranju trgovačkog lanca EDEKA

Dvogodišnji testovi s 20 kupaca – start serijske proizvodnje 2021. godine

EDEKA je samo jedna od 20 tvrtki iz različitih grana privrede koje će u nadolazećem periodu integrirati ove kamione u svoje flote. Svaka od njih će u svoje svakodnevne operacije uključiti 18- ili 25-tonsku verziju eActrosa, te na taj najdirektniji mogući način testirati njihovu pogodnost i pouzdanost. Cilj tvrtke Mercedes-Benz Trucks je da od 2021. godine započne s konkretnom i beskompromisnom uporabom tihih, zero-emission kamiona u velikim urbanim sredinama.
Razvoj ovih vozila izdašno je potpomognut od strane njemačkih nadležnih ministarstava kao dio opsežnijeg “Concept ELV²” projekta.