TimoCom Assist – telefonska pomoć korisnicima

Uslužni servisi

TimoComOd kolovoza ove godine TimoCom Soft- und Hardware GmbH nudim svojim korisnicima burze tereta i tovarnih prostora TC Truck&Cargo i platforme za natječaje TC eBid s njemačkog govornog područja jednu potpuno novu uslugu: “TimoCom Assist“. Radi se o vrućoj telefonskoj liniji za pružanje odgovora na posebna pitanja o svemu što se tiče TimoComovih proizvoda i transportnog poslovanja. Nakon što je ovaj poseban hotline na njemačkom tržištu bio izuzetno uspješno prihvaćen, sada se proširuje i na čitavu Europu.

“Kupac je kralj” poznati je moto, koji se i u TimoComu sprovodi u život.
Uz pomoć praktične telefonske usluge IT poduzeća iz Düsseldorfa , korisnici programa mogu postaviti specifična pitanja o proizvodima, ali i o temama koje se tiču poslovanja, primjerice o zabrani vožnje u zemljama EU. Povrh toga mogu se dobiti i korisne informacije, primjerice savjeti o sigurnosti.

Voditelj marketinga Christof Thesinga o novoj usluzi: „Bez obzira kakva se pitanja postavljaju o bilo čemu što se tiče transportnog poslovanja, specijalisti TimoComa odgovoriti će na njih kompetentno i brzo. Korisnici mogu dobiti našu uslugu od ponedjeljka do petka, od 8.00 do 17.00 sati, na broj + 49 211 88 26 88 26. Postavili smo si za cilj, da našim korisnicima pomognemo na najbolji mogući način savjetom i djelima. Ovdje ćete brzo i jednostavno dobiti željene informacije. Napokon, želja nam je da kroz ovu uslugu još dalje izgradimo ionako dobre odnose s našim strankama, te potaknemo razmjenu informacija koja je tako korisna za obje strane.”


TimoCom Assist


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *