Tafanel povoljno ocijenio Renault Maxity Electric

Ekologija

Tafanelov Renault Maxity Electric u Parizu se pokazao kao vozilo pogodno za gradsku vožnju.

Prije godinu dana Renault Trucks je predao ključeve prvog električnog kamiona Renault Maxity Electric pariškom distributeru pića Tafanelu. Renault Maxity u potpunosti pokreće električna energija, ne emitira niti emisiju niti buku, svakodnevno vozi u stvarnim uvjetima vožnje poput svakog drugog kamiona i može se ponositi vrlo dobrim ocjenama. Parižane iznenađuje tihim motorom, dok ga vozači Tafanela, pa čak i njihovi kupci, silno hvale.

Već godinama predana načelu čistog prijevoza, Tafanel je bila prva tvrtka koje je dobila ključeve kamiona Renault Maxity Electric. Ovo vozilo Renault Trucks koje pokreće električna energija, te koje ne proizvodi nikakve emisije CO2 niti bilo kakvih zagađujućih tvari, u stvarnim uvjetima vožnje koristi se od svibnja 2010. „Ima jednake funkcije kao i njegov prethodnik s motorom s unutarnjim izgaranjem,“ naglašava Xavier Thillaye, direktor centra Tafanel. Kao i ostala vozila Renault Maxity koja pokreće motor s unutarnjim izgaranjem i koja pokrivaju većinu potreba distributera, Renault Maxity Electric u pogonu je šest sati svaki dan: „Najveća razlika između njega i kamiona s motorom s unutarnjim izgaranjem je to što je tih,“ objašnjava Thierry Lessaigle, vozač kojemu je dodijeljen Renault Maxity Electric. „S njime mi je puno ugodnije raditi!“ A u vrevi glavnoga grada, upravo je taj tihi motor ono što privlači pozornost biciklista i pješaka: „Često me pitaju je li taj kamion doista na električni pogon!“ s osmjehom kaže vozač. I kupci pokazuju veliko zanimanje, ali imaju pragmatičnija pitanja, poput onih o korisnoj nosivosti ili kapacitetu akumulatora.
Radni raspon je česta tema rasprava u razgovorima o vozilima na električni pogon, no on je u praksi zapravo puno manji problem: „Ako dobro poznajete vaše područje, radni raspon ne predstavlja nikakav problem,“ smatra Xavier Thillaye. Thierry Lessaigle se s time slaže: „Isprva sam bio malo skeptičan prema kapacitetu akumulatora, ali s vremenom mi je iskustvo pokazalo da su moje sumnje bile potpuno neosnovane. A to je dobro, jer ja zbog kupaca ne smijem ostati bez struje!“
Nakon što već godinu dana upravlja ovim vozilom, Xavier Thillaye ima jako dobar dojam. „Istina je da je ovo rješenje i veća investicija, no to treba gledati dugoročno,“ smatra. „Troškovi održavanja su niski i, naravno, ne troši nikakvo gorivo. Štoviše, nismo s njime imali nikakvih posebnih problema.“ Osim ekonomskih aspekata, Tafanelova odluka da kupi prvi kamion Renault Maxity Electric ostavila je jako dobar utisak na njihove kupce: „Smatrali su da smo inovativni i da se okrećemo prema budućnosti,“ objašnjava. Taj dojam dijele i zaposlenici tvrtke: „Zaista smo osjetili iskreni entuzijazam kod zaposlenika i određeni ponos na ovo vozilo,“ zaključuje direktor.
Renault Maxity Electric u Francuskoj je pilot projekt te vozilo koje ne proizvodi nikakve emisije koje zagađuju atmosferu niti CO2 te ne stvara buku. Zadržava sve svoje osnovne kvalitete (pokretljivost, jednostavna nadogradnja, ukupna korisna nosivost od 2 tone, itd.), uz istovremeno bitno poboljšane karakteristike koje štite okoliš. Opremljen je automatiziranim mjenjačem i litij-ion akumulatorom posljednje generacije, razvija maksimalnu brzinu od 90 km/h, uz maksimalni broj okretaja od pokretanja vozila. Međutim, radi optimizacije rada akumulatora i s obzirom na zadatke koje ovakvo vozilo obavlja, kupci mogu ograničiti brzinu vozila na 70 km/h kod gradske vožnje. Optimizacija električnog motora, kao i oporavak energije od usporavanja, omogućava vozilu radni raspon od gotovo 100 km. Unatoč ukupnoj masi od 4,5 t, u Francuskoj propisi omogućuju upravljanje ovim vozilom s običnom vozačkom dozvolom. Osim što uklanja neka ograničenja korištenja, to znači i da se ništa ne gubi u smislu korisne nosivosti, što je najveća prednost kamiona Renault Maxity Electric.


 


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *