Star Import d.o.o. – novi generalni distributer tvrtke Daimler AG u Hrvatskoj

HR vijesti

Star Import - novi zastupnik tvrtke Daimler AG, konferencija za medije

Na konferenciji za medije 3. prosinca u Zagrebu službeno se predstavila tvrtka Star Import d.o.o. – novi generalni distributer osobnih i gospodarskih vozila Daimler AG u Hrvatskoj. Star Import je vlasništvo švicarske poslovne grupe Emil Frey koja na švicarskom tržištu posluje gotovo 90 godina i izgradila je čvrsto povjerenje kod proizvođača, trgovaca i kupaca. Emil Frey AG već dugi niz godina posluje na tržištima Švicarske, kao i Njemačke, Francuske, Češke, Slovačke, Mađarske te Srbije.

Tvrtka Star Import d.o.o. u svojoj će ponudi imati cjelokupni program vozila Daimler AG: osobna vozila Mercedes-Benz i SMART, dostavni i kamionski program u rasponu od 3,5 do 41 tone nosivosti te mini, midi, gradske, prigradske i turističke autobuse.

Star Import će nastaviti suradnju s postojećim maloprodajnim partnerima, a u planu je širenje maloprodajne i servisne mreže. Uz postojeće maloprodajne predstavnike – Automobili Škojo i Auto Gašparić te novog ugovornog partnera Jolly Autoline s centrima u Splitu i Zadru, Star Import će surađivati i s Emil Frey Autocentrom koji će poslovati na istoj adresi kao i Star Import, u Kovinskoj 5 u Zagrebu.

U svojoj ponudi Star Import će imati i korištene Mercedes-Benz kamione i autobuse novije proizvodnje. Kupnja korištenih vozila bit će moguća u Zagrebu, Kovinska 5, gdje će prodajni savjetnici Star Importa savjetovati kupce.

„Tijekom 2014. planiramo prodati oko 750 Mercedes Benz automobila i Smartova, 210 kombija i 125 kamiona. Dolazak na hrvatsko tržište vidimo kao dugoročnu investiciju posebno ako se uzme u obzir stanje na automobilskom tržištu te spor gospodarski oporavak. Bit će izazov ostvariti profit u kratkom vremenu, no vjerujemo u razvoj tržišta i poslovne prilike u Hrvatskoj i cijeloj regiji“, izjavio je Heinz Schneiter, direktor tvrtke Star Import d.o.o. te dodao kako je posebno ponosan na priznanje koje je Mercedes-Benz dobio tijekom izbora HR auto 2014. Zbor automobilskih novinara Hrvatskog novinarskog društva dodjelio je Mercedes-Benz S klasi priznanje za najbolju poslovnu limuzinu za 2014. godinu.

Emil Frey AG svoj rad i odnos prema poslovnim partnerima temelji na svojim osnovnim vrijednostima – visokoj stručnosti, dobrom odnosu uloženog i dobivenog i ponudi prvorazrednih proizvoda. Iste vrijednosti dijeli hrvatski distributer tvrtka Star Import d.o.o. koja jamči sigurnost i kvalitetu u ponudi osobnog i gospodarskog programa vozila, postprodajnih usluga i isporuci rezervnih dijelova.

Star Import - novi zastupnik tvrtke Daimler AG, konferencija za medije

{oglas}