Snažniji motor za Volvo FE

Vijesti - svijet

Volvo FE 350

Kamion FE, medium duty uzdanica tvrtke Volvo Trucks od sada ima motor od 350 KS / 1400 Nm, te novu prednju osovinu nosivosti 9t. U lakim građevinskim radovima, poslovima zahtjevne distribucije i rukovanju otpadom to ga čini još konkurentnijim na tržištu. Volvo FE 350 dizajniran je za bruto težine do 44 t i za razne namjene – kiper, dizalica i kamion za sakupljanje otpada samo su neki od primjera gdje poboljšana snaga i nosivost prednje osovine stvaraju nužne preduvjete za veću produktivnost.

Volvo FE 350

Anders Edenholm, voditelj segmenta distribucije kompanije Volvo Trucks o ovom je kamionu rekao: “Volvo FE je fleksibilan i okretan kamion koji djeluje učinkovito u regionalnom prometu kao i u urbanim sredinama. Proširili smo područje primjene nudeći alternativu s još boljim performansama i povećanom nosivosti kako bismo zadovoljili zahtjeve mnogih kupaca “.

Motor D8K 350 Euro 6 dostupan je u svakoj verziji kabine, uključujući i nisku ulaznu kabinu, a može ga se kombinirati s Volvo I-Shiftom ili potpuno automatskim mjenjačem.

Prodaja ovog kamiona počinje već ovih dana, a proizvodnja će započeti u rujnu.