Scania s Euro 6 motorom osvojila njemačku nagradu za očuvanje okoliša

Ekologija

Scania G 410, osvajač njemačke titule

U klasi teških tegljača Scania ima kamion s najmanjim utjecajem na okolinu, kažu istraživanja uglednih njemačkih magazina Verkehrs-Rundschau i Trucker koji su Scanijinom modelu G 410 dodijelili titulu “Green Truck 2014”. 
Rekordno niskom potrošnjom goriva od svega 23,29 litara dizela na 100 km, Scania G 410 osvojila je ukupno 6.702 bodova, zauzevši prvo mjesto prema zahtjevnim kriterijima na kojima se temelji ova nagrada.

Ocjenjivanje za ovu nagradu temelji se na utjecaju na okoliš uzrokovanim potrošnjom goriva i emisijom ispušnih plinova koje su novinari ova dva magazina mjerili na zahtjevnim cestovnim dionicama.

“Oduševljeni smo nagradom Green Truck, osobito jer je ovo već drugi put da kamion Scania s Euro 6 motorom dobije tu nagradu”, kaže Christian Hottgenroth , Scanijin direktor prodaje za Njemačku i Austriju. “Prije dvije godine osvojili smo prvu Green Truck nagradu modelom R 480 s Euro 6 motorom. Čini nas posebno ponosnima što modelom G 410 Euro 6 možemo ponuditi teški tegljač s najmanjim utjecajem na okoliš na tržištu”, kaže Hottgenroth. “Osnovni kriteriji Scanijinih inžinjera u razvoju najnovije generacije Scania Streamline kamiona su upravo potrošnja goriva, pouzdanost i smanjenje utjecaja na okoliš. Za većinu naših kupaca ti su kriteriji presudni, zajedno s prihvatljivom ukupnom cijenom eksploatacije.”

Euro 6 norma postala je obavezna za sve nove kamione u Europskoj Uniji 31. prosinca 2013. godine. Scania je svoje prve kamione s tom normom lansirala još tijekom 2011. godine, a druga generacija Scanijinih Euro 6 kamiona uslijedila je 2013.

Izvor: www.scania.com

{oglas}