Scania R – ponosni stav pobjednika

Predstavljamo

ScaniaRNova Scania R – posebna, dinamična i preciznija nego ikada. Nova Scania R-serija postavlja viši standard dizajna i tehnologije kamiona za dugolinijski transport.  Ovaj kamion nudi ergonomiju, stil i izvanredan komfor vozaču, kombinira funkcionalnost s jedinstvenim mogućnostima izražavanja vlastititog ukusa kako u odabiru boja tako i materijala.
Dolaskom novog, potpuno automatiziranog Scania Opticruise mjenjača, iskustvo vožnje dostiže novu razinu. Zajedno s pametnom funkcijom podrške vozaču, novi Scania Opticruise pomaže smanjenju troškova goriva i ukupnih operativnih troškova.

 

ScaniaRNova R-serija uz gotove dizajnerske kombinacije nudi i jedinstvene mogućnosti kreiranja interijera po željama kupaca.

Redizajnirana upravljačka ploča presvučena je na dodir mekim, ekskluzivnim materjalom koji je istovremeno trajan i lako se čisti.

Na raspolaganju su nove boje i materijali za potpuno slobodan izbor interijera, uključujući tapecirung, panele vrata, tekstile, upravljačku ploču, podstranice i podnice.

Ukrasni detalji na raspolaganju su u tamno sivoj boji, tamnom kromu i boji drveta.

 

Image

Nova R-serija rezultat je konstantne potrebe za ergonomijom zasnovane na vozačkom iskustvu. Na centralnoj konzoli nalazi se sve; od mjesta za držanje mobilnog telefona, utora za čašu i pretinca za naočale. Standardna oprema uključuje osvjetljenje, zatvorene spremnike za odlaganje sitnijih predmeta i podmetač protiv klizanja. U vratima, novi prostor za odlaganje stvari ima mjesta za dvije velike boce, sve u svrhu lakog dohvata sa vozačevog sjedišta. Novo daljinsko centralno zaključavanje ima funkcije kao što su trajekt modul, provjera svjetala, prilaz svjetlima, parametar modul i alarm.
U središnjoj konzoli integriran je potpuno nov sustav navigacije i audio jedinica, opremljena sa CD, MP3 i FM prijemnikom. Sa AUX priključkom možete dodati svoj player i uživati u vlastitoj glazbi. Funkcije na upravljaču su predgrupirane, sva upravljanja brzinom imaju pristup na donjem dijelu i sad su jasnija i intuitivnija nego ikada.

Image

Image

Nova ponuda kreveta nudi izvanredan komfor, sa novijim standardnim madracem ali i sa jedinstvenim krevetom na izvlačenje. Ovaj simbol dnevnog i noćnog komfora lako se podešava do 90cm širine i moguće ga je ostaviti i izvučenog tijekom vožnje. Gornji krevet je također usavršen, kako u smislu širine tako i udobnosti madraca. Nove stube nude lagan prilaz gornjem krevetu u “Topline” kabini.

Image

Dodatni prostor za odlaganje stvari u kabini  nalazi se u vratima, iznad vrata što je novost u “Highline” kabinama i pored kreveta. Novi sklopivi stol služi kao ugodan i prostran dio za rad i udobnost vozača.

Ovakav poseban tretman također je stvar sigurnosti, obzirom da najbolje rezultate mogu postizati samo oni vozači koji se dobro odmore.

Nova Scania R-seija vozaču nudi potpunu kontrolu vrhovima prstiju. Pritisnite ručicu upravljača da dođete do manevarske pozicije, povucite ju natrag da uključite Scania Retarder. Okrenite ja da uključite pogon i pritisnite gumb da promijenite između automatskog i manualnog mjenjanja stupnja prijenosa.
Dolazak novog Scania Opticruise sistema potvrđuje da Scania ima najširi opseg ponude automatiziranih sistema za promjenu stupnja prijenosa na tržištu, nudeći rješenja po mjeri svakog kupca.

Nova Scania R-serija označava uvod u kompletno novi Scania Opticruise sistem. Ovaj pionir  je sada ponuđen ili kao potpuno automatizirana verzija sa jedinstvenom automatskom spojkom, ili sa klasičnom pedalom spojke.Scania inžinjeri su optimizirali sve aspekte vožnje uzimajući u obzir iskustvo vozača. Rezultat je nova, inteligentnija promjena stupnja prijenosa koja unapređuje vožnju uz brdo, potrošnju goriva i udobnost vozača a istovremeno postavlja novi standard preciznosti upravljanja.
Ništa nije blizu dok uistinu nije na dohvat ruke. Novi potpuno automatizirani Scania Opticruise je želja da se upravlja u standardnom modalitetu. I ako želite promjeniti u m modalitet (manevriranje), radi se o milimetarskoj preciznosti.
Novi Scania Opticruise nadmašuje brdske uvjete. Kretanje ne predstavlja problem, obzirom da mjenjač automatski odabire pravi stupanj prijenosa zavisno od uspona i tereta. Software također omogućava održavanje brzine do vrha uspona, bez povećanja potrošnje goriva.

Opće karakteristike Opticruise mjenjača

  • Funkcije mjenjanja stupnja prijenosa i kontrole retardera su integrirane u ručici sa desne strane upravljača
  • 8-, 12- i 12+2 – brzinske verzije su na raspolaganju, također sa overdriveom, da bi se pokrile sve primjene od teškog dugolinijskog transporta do distribucije
  • Novi mnogo efikasniji modalitet snage na raspolaganju je u cilju postizanja maksimalnih performansi
  • Nova strategija promjene stupnja prijenosa se adaptira prema stilu vožnje, teretu i usponu ceste
  • Obuhvaćena elektronska zaštita čuva spojku od prekomjernog oštećivanja
  • Početni stupanj prijenosa može biti automatski ili podešen od strane vozača
  • Više parametara može biti podešeno u Scania radionici radi formiranja funkcije prema potrebama vozača.

Novi pažljivo testirani bočni zaštitni spojleri i poboljšana prednja aerodinamika pomažu pravilnije strujanje zraka i smanjuju ukupnu potrošnju goriva. Scania nudi i opciju ekstra velikih rezervoara za gorivo, 1500 lit. na dvoosovinskom tegljaču dok je kapacitet goriva na troosovinskom tegljaču  uvećan za 50%.
Veći spremnici goriva osiguravaju manje zaustavljana radi dopune gorivom kao i mogućnost da se dopuna vrši tamo gdje je kvaliteta goriva bolja a cijena niža.

DriverSupport System, već spomenut u prethodnom članku o ovome vozilu, sa svojim ocjenjivanjem stila vožnje utječe na dodatne dobre rezultate u maksimalnom iskorištenju goriva tj. uštedi proistekloj iz optimalne vožnje.

Sve to upotpunjeno širokom paletom motora snage od 230 pa sve do 620 KS čini ovaj kamion  poželjnom perjanicom svakog transportnog voznog parka.

Titula Kamiona godine 2010. sjela  je za pravi upravljač.


Image

 


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *