Scania novim kapacitetima u Tajlandu pojačava prisustvo u Aziji

Vijesti - svijet
Budući centar Scanije u Tajlandu, planirano otvorenje 2018. godine
Budući centar Scanije u Tajlandu, planirano otvorenje 2018. godine

Scania je procijenila kako je tajlandsko tržište jedno od ključnih u Aziji, te je započela proces ekspanzije proizvodnih i prodajnih kapaciteta u toj državi. Novo postrojenje za montažu kamiona i autobuskih šasija, kao i pogon za proizvodnju kamionskih kabina biti će sagrađeno u blizini Bangkoka, te će zapošljavati kompetentno osoblje u proizvodnji, prodaji, logistici, ali i istraživanju i razvoju. Ukupna investicija teška je 21,2 milijuna €, a otvorenje te velike podružnice u planu je 2018. godine.

Ujedno će tajlandska Scania postati regionalno središte distributerima toga branda iz cijele Azije i Oceanije u razvoju poslovanja na njihovim tržištima.

“Novi će ustroj približiti proizvodno i prodajno djelovanje Scanije našim kupcima u Aziji, osobito u Tajlandu”, rekao je Ted Göransson, upravitelj ovoga projekta. “Povećanjem lokalne prisutnosti biti ćemo u mogućnosti brzo reagirati na zahtjeve kupaca i pružiti najbolja transportna rješenja za svakoga od njih”.

Ovaj je ustroj nastavak strateškog fokusa Scanije na tajlandsko tržište i dio već najavljene ekspanzije mreže ovoga proizvođača s trenutnih 10 prodajno-servisnih centara u državi na planiranih 18, zaključno s 2019. godinom.

Izvor: Scania.com