Scania: 13-litarski Euro-6 biodizel

Ekologija

Scania Streamline

Scania proširuje paletu Euro 6 motora pogonjenih biodizelom 

U listopadu prošle godine Scania je predstavila 9-litarski motor predviđen za pogon biodizelom. Svega nekoliko mjeseci trebalo je ovom renomiranom proizvođaču da na tržište izbaci pravu biodizelsku zvijer: 13 litarski šesterocilindraš dostupan u izvedbama od 450 i 490 KS, opremljen SCR i EGR sustavima.

Osnovni model snage 450 KS nudi 2.350 Nm okretnog momenta već pri 1000 okretaja u minuti, a motor snage 490 KS ima čak 2.550 Nm okretnog momenta u rasponu od 1000 do 1300 o/min. Zanimljivo je i da motor pri pogonu biodizelom daje svega 8% manje snage u odnosu na pogon klasičnim dizelom.

Neke od karakteristika pogona biodizelom

Motor pogonjen biodizelom na ispuhu emitira više pepela,  potrošnja goriva i AdBlue može biti i do 10% veća u odnosu na pogon klasičnim dizelom, a servisni intervali su kraći. Čisti biodizel emitira znatno manje ugljičnog dioksida, a koliko je to manje ovisi o načinu na koji je biodizel proizveden. Neke vrste biodizela pri izgaranju emitiraju čak 80 posto manje ugljičnog dioksida u odnosu na obično dizel gorivo.

U nekim zemljama uporaba biodizela stimulira se poreznim olakšicama, npr. u Austriji, gdje je Scania nedavno sklopila ugovor o isporuci 220 kamiona na pogon biodizelom vodećem austrijskom prijevozniku, poduzeću Nothegger. 

Za razliku od nekih drugih alternativnih goriva, kamioni na pogon biodizelom nisu limitirani opskrbnom mrežom – ukoliko je biodizel u nekom određenom trenutku nedostupan, s njegovim ostatkom u spremniku može se bez problema pomiješati običan dizel. 

Scania najavljuje i daljnja proširenja ponude motora pogonjenih biodizelom.

Scania biodiesel engine

www.scania.com