Renault pobijedio na Fehrenkötterovom testu

Vijesti - svijet

Fehrenkötter testNakon trogodišnjeg testa sedam različitih kamiona od sedam različitih proizvođača prisutnih na njemačkom tržištu, kojeg su zajednički vršili njemački automobilistički novinari i prijevoznik Fehrenkötter unutar svoje prijevozničke tvrtke,  objavljen je i rezultat: Renault Premium Route ne tom se testu pokazao kao kamion s najnižim operativnim troškovima i najmanjom potrošnjom goriva.

Brojke govore same za sebe: Nakon 401.325 km prijeđenih za tri godine izračunati su operativni troškovi ovog vozila – oni iznose 63,34 euro-centa po kilometru. Nadalje, s 32,4 litara po kilometru njegova je potrošnja bila najniža zabilježena na testu.

“Njegova je potrošnja senzacionalna!”, izjava je vozača Rolfa Liepea. “Osim toga veoma je ugodan za vožnju, osobito zbog svog robotiziranog mjenjača, a i veoma je udoban.”

Test su zajedno organizirali ETM Verlag izdavačka grupa i tvrtka Spedition Fehrenkötter. Svih sedam vozila na testu bili su kamioni 6×2, snage 400 do 460 KS. Ni Renault Trucks, a niti bilo koji od ostalih proizvođača čija su vozila uključena u test nisu se uplitali ni na koji način. Svi troškovi vozila (kupnja, održavanje, popravici i ostalo) su pomno bilježeni, te su prema njima izračunati i rezultati testa.

Sve u svemu – tvrtka Renault Trucks odnijela je još jednu pobjedu, veoma vrijednu zbog same činjenice da na ishod testova nije imala nikakvoga utjecaja.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *