Renault Maxity Euro5 – jači, ali i ekonomičniji

Predstavljamo

Za Renault Maxity, kompaktno dostavno vozilo od Renault Trucksa, pretvorba na novi Euro 5 standard za laka namjenska vozila također donosi i više snage. Od sada postoji u izvedbama s 120 i 140 konjskih snaga (DXi2,5 – Euro 5). Dodatno je tu i izvedba sa 150 KS (DXi3 – Euro V), što odgovara EEV standardu. Vizualno, najuočljivija je razlika u dizajnu branika.

Renault Maxity

Renault Maxity, malo namjensko vozilo iz proizvodne serije dostavnih vozila Renault Trucksa dolazi nam s lakom šasijom i kabinom smještenom iznad motora. Na tržištu od 2007 godine, Renault Maxity je ovih dana unaprijeđen kako bi ispunio novi Euro 5 standard za laka namjenska vozila (do 3,5 tona).

Glavna je promjena povećanje snage motora. Renault Maxity je od sada u ponudi s dvije vrste pogona, koji su opremljeni s common-rail visokotlačnim sustavom ubrizgavanja, te u tri verzije snage:

  • DXi2,5: 120 KS pri 3.600 o/min – 250 Nm pri 1600 o/min .
  • DXi2,5: 140 KS pri 3.600 o/min – 270 Nm pri 1600 o/min.
  • DXi3: 150 KS pri 3.400 o/min – 350 Nm pri 1200 o/min.

DXi2,5 motor Euro 5 predstavlja odličan kompromis između područja okretnog momenta i smanjene težine, čime nudi veću fleksibilnost i mobilnost. Iz toga kao rezultat proizlazi ušteda goriva od 4 posto u odnosu na prethodnika. U normalnim uvjetima eksploatacije zamjena ulja potrebna je tek nakon 30 000 do 40 000 km, čime se smanjuju operativni troškovi.

Renault Maxity

DXi3 motor Euro V zadovoljava također EEV standard i to zahvaljujući serijskom filtru za čestice s automatskim obnavljanjem ili iniciranim od strane vozača. Renault Maxity može s ovim motorom voziti kroz sve gradske sredine u kojima su na snazi najstroži propisi o ispušnim plinovima. Osim toga, ovaj motor je spojen na turbo punjač s promjenjivom geometrijom i dostiže maksimalan broj okretaja od 1200 o/min.

Blokada diferencijala, koja se kao opcija nudi za DXi2,5 motor, pogodna je i za DXi3, kako bi se poboljšala pokretljivost vozila pod velikim opterećenjem.

Ponuda prijenosnih odnosa vučne osovine je malo izmijenjena, posebice kroz novi, duži prijenos kod DXi2,5 (s 140 KS), pri čemu se može uštedjeti i do 8% goriva. Četiri prijenosna omjera su:

  • 3,900 kod 140 KS
  • 4,111 kod 120, 140 i 150 KS
  • 4,375 kod 150 KS
  • 4,625 kao opcija za 120 KS

Prijenosni omjer 4,625, koji se nudi za verziju 120 KS, 3,5 t, posebno je pogodan za uporabu za kamione za odvoz smeća, građevinska vozila, kao i za vožnju u planinskim područjima. Omogućava često zaustavljanje i pokretanje kao i konstantno kretanje niskom brzinom, te pomaže u očuvanju spojke. Kod 120 KS verzije povećava se promjer diskova spojke sa 240 na 250 mm, kako bi se povećala njihova trajnost. S ovom novom ponudom prijenosnih omjera, može se zadržati visoka razina mobilnosti prethodne generacije Renault Maxitya. Radi lakšeg održavanja Renault Maxity raspolaže standardno s OCS, sustavom za praćenje izmjene ulja. Ovisno o modelu, isti se nalazi u kabini ili na višenamjenskom zaslonu i izvješćuje vozača o preostalom broju kilometara prije slijedeće izmjene ulja. Upozorenje se temelji na stupnju onečišćenja ulja, ovisno o prijeđenim kilometrima.

Dodatno je poboljšana i udobnost za vozača: nova zaštita od buke na stražnjem dijelu kabine, u unutrašnjosti i uz vrata. Osim što bolje izolira buku, istovremeno izjednačava i tlak u kabini, kako bi se postiglo lakše zatvaranje vrata. Kompaktan i moćan u pogledu nosivosti, Renault Maxity Euro 5 je s ovim novim prednostima najbolji partner za prijevoznike, komunalne usluge ili obrte koji svakodnevno rade u gradu ili u prigradskim područjima.


Renault Maxity

 


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *