Renault Magnum – prvih dvadeset godina!

Vijesti - svijet

Renault Magnum - 20 godina

Već?! Kad prije?! Vjerovali ili ne, istina je! Renault Magnum proslavio je dvadeset godina svoga postojanja. Pojavio se 1991. godine i bio je nešto sasvim drugo – u toj mjeri drugačiji, osebujan, prostran i udoban da je bez većih problema osvojio titulu europskog Kamiona godine. S potpuno ravnim podom, visinom unutrašnjosti od 1,87m (kasnije povećanom na 2m) i do tad neviđenim komforom u kabini, unio je revoluciju u svijet kamiona.

Kako bi obilježili ovu značajnu godišnjicu, Renault Trucks France pozvao je početkom ljeta vozače, vlasnike i obožavatelje Renault Magnuma na dvodnevno slavlje na stazi Nevers Magny-Cours za vrijeme susreta French Truck Racing Championship Cup.

Da bi odabrali najljepši Renault Magnum, kreirana je posebna Internet stranica na kojoj su vlasnici-vozači bili pozvani da postavljaju fotografije svojih Renault Magnuma. 50 odabranih pokazalo se na stazi Magny-Cours. Na veliki dan neki od njih predstavljajući sve generacije i specijalna izdanja vozila Renault Magnum bili su izloženi na štandu Renault Trucks, dok su ostali u blizini formirali dugu liniju kako bi gledatelji mogli uživati u njoj tijekom vikenda.

Renault Magnum - 20 godina

Uručene su dvije nagrade: “Proizvođačev trofej” za ukrašavanje Renault Magnuma i “Nagrada gledatelja” za bijelo posebno izdanje Renault Magnum Route 66.

Drugi važan trenutak je bila vikend parada ovih kamiona. Florence Guichard, direktor operativnog marketinga unutar Renault Trucks France, predstavio je svako vozilo, ali još važniji je bio način na koji su vozači naglasili kako su prvenstveno oni učinili i još uvijek čine ovo vozilo legendom na cestama. Slavlje se nastavilo do navečer kad je poznati DJ Laurent Wolf svojim repertoarom doslovno zapalio goste.

Ovo je bio prvi dio planiranog slavlja, zajednica Renault Magnum entuzijasta imati će priliku ponovno se okupiti 7. i 8.listopada za vrijeme 24-satne utrke kamiona Le Mans.

Renault Magnum - 20 godina

Više fotografija možete vidjeti na Facebook stranici kreiranoj u čast ovog osebujnog vozila: Be part of the legend!

{oglas}Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *