Renault Access – od sada dostupan u EEV verziji i s poboljšanom sigurnošću

Vijesti - svijet

Renault Access - moderno vozilo za komunalne poslove u urbanim sredinama

Prvobitno predstavljen 2010. godine u Francuskoj, Italiji, Španjolskoj i zemljama Beneluksa, Renault Access, model namijenjen sakupljanju kućnog otpada je i značajnije poboljšan – od sada je dostupan u EURO 5 EEV verziji s motorom snage 310 KS. 

EEV standard (“Enhanced Environmentally friendly Vehicle”) trenutno je najstrožiji standard ograničenja emisije štetnih plinova na diesel-vozilima. Sve je češći uvjet lokalnih vlasti u EU pri raspisivanjima natječaja za nabavku ove vrste vozila upravo sukladnost EEV standardima.

Osim toga, tvrtka Renault Trucks ovo je vozilo opremila anti-start sigurnosnim sustavom protiv neovlaštenog pokretanja motora. Ovaj sustav radi pomoću transpondera kojim je opremljen vozač, a vozilo nije moguće pokrenuti ako ono u svojoj blizini ne otkrije ovaj uređaj.

Da bi se unaprijedila sigurnost komunalnih radnika, vozila su opremljena novim vratima s nisko postavljenim ulaznim pragom i sigurnosnim sustavima protiv nepravilne uporabe. Ova značajka je već postala obavezna u nekim Europskim državama.

Renault Access - olakšan ulazak i izlazak za radno osoblje

Tvrtka Renault Trucks je također na vozilu Access proširila opcije šasije i opreme bitne za nadogradnju, olakšavajući tako proizvođačima nadogradnji prilagodbu svojih aplikacija ovome vozilu.

Jedan od razloga zbog kojih je ovo vozilo dobro prihvaćeno na tržištu dijela europskih zemalja jest i njegova širina koja iznosi svega 2,3 m, a u tom uspjehu nije zanemariv ni Renaultov program za obuku vozača “Optifuel training”, koji podučava vozače efikasnoj i ekonomičnoj vožnji.

Renault Access - širina od svega 2,3 m

{oglas}