Reakcije i odluke

Riječ urednika

Izgorjeli TGAVjerojatno ste pogledali vijest Nove TV o izgorjelom tegljaču iz susjedne nam BiH. Događaj se zbio u srijedu 09.01. kasno uvečer.

Ako niste, pročitajte članak ili pogledajte videozapis Nove TV .

Prema riječima novinara Jutarnjeg , vozač je nastojao dovesti kamion do autobusnog stajališta. Što se događalo u njegovoj glavi zna samo on. Dovesti kamion do autobusnog stajališta koje se čini blizu, zaustaviti ga odmah i pokušati gasiti, zaustaviti ga odmah i pobjeći što prije? Različiti ljudi različito reagiraju u ovakvim situacijama. Ovaj je vozač, čini se, bio presavjestan.

Reklo bi se to po jadikovci nad izgorjelim kamionom, kao da nije niti bio svjestan da je i sam gorio.

Po fotografijama bi se reklo da je to MAN TG. Dakle, ne može se reći da je u pitanju prestar i za promet opasan kamion jer TG može biti u najgorem slučaju tek 6-7 godina star. Teško da će se više znati o uzrocima kvara na električnim instalacijama. Da li je požar nastao zbog nevješte improvizacije nestručnih majstora ili se desio odjednom bez ikakvog nagovještaja vjerojatno nećemo saznati.

Sve u svemu, ostaje nam samo razmisliti o situaciji i stvoriti zaključak što bi radili da nam se ovako nešto dogodi. Vjerojatno bi zakočili i napustili vozilo što prije, moglo se ono gasiti ili ne jer ljudski život je ipak važniji.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *