Prvi novi Volvo FH prodan po rekordnoj cijeni na eBay-u

Vijesti - svijet

Prvi novi Volvo FH prodan na aukciji

Prvi put, drugi put – prodano! eBay humanitarna dražba za prvi novi Volvo FH iz proizvodnje bila je pravi uspjeh. Pobjednička ponuda od 150.000 Eura nadmašila je sva prethodna očekivanja i prekoračila tržišnu tržišnu cijenu. Sav prihod ide u korist ‘Star for Life’ programa. Pobjedničku ponudu je stavio Jean-Pierre Ducournau, osnivač Ducournau Transporta iz Francuske, u čijem voznom parku se nalazi više od 300 Volvo kamiona On je sada ponosni vlasnik prvog novog FH koji je proizveden – neupitno jedinstven kamion u specijalnom izdanju s ekskluzivnim amblemom ‘broj jedan’ na prednjem dijelu kamiona.

“Izuzetno mi je drago da sam pobijedio na ovoj aukciji. Još u 70-tim godinama, bio sam prvi kupac Volvo FH12 kamiona na jugu Francuske i tijekom desetljeća podupirem različite dobrotvorne aukcije”, izjavio je Jean-Pierre Ducournau.

Web site na kojem je objavljena aukcija privukao je preko 165.000 posjetitelja.

Ukupno 35 ponuditelja stavilo je preko 95 ponuda na prvi novi Volvo FH tijekom desetodnevne eBay dražbe. Vrlo rano je postalo jasno da će dobitnička ponuda biti visoka, budući da je tržišna cijena premašena već nakon samo jednog dana. “Izuzetno smo ponosni da su toliki ljudi bili voljni platiti toliko novca za prvi novi Volvo FH. To stvarno mnogo govori, ne samo o vrijednosti tog kamiona kao jedinstvene sakupljačke stavke, već i o njegovoj privlačnosti u cjelini,” kaže Claes Nilsson, predsjednik Volvo Trucks.

Sav prihod iz dražbe bit će poklonjen ‘ Star for Life’, jedinstvenom obrazovnom programu, čiji cilj je zaustaviti širenje HIV virusa među mladima u Južnoj Africi. Vizija programa ‘Star for Life’ je nadahnuti mlade da vjeruju u svoje snove i u svoju budućnost, te dati im podršku za život bez AIDS-a. Volvo Trucks financira taj program u 16 škola oko gradova Durban i Johannesburg. “Premda je ‘Star for Life’ započeo tek 2005., istraživanja prikazuju da je program polučio odlične rezultate. Broj novih HIV-dijagnoza značajno se smanjio među studentima kao i broj tinejđerskih trudnoća,” kaže Claes Nilsson.

U proljeće 2013., pobjednik će biti pozvan osobno uručiti donaciju izabranoj školi koja će primiti njegova sredstva na ceremoniji u Južnoj Africi. “Jako mi je drago da ću moći pomoći toj djeci” izjavio je Jean-Pierre Ducournau.

Poduzeće Ducournau Transport je osnovao Jean-Pierre Ducournau 1971 godine. Centrala se nalaui u gradu Flassansu, pored Toulona na jugu Francuske. Ukuppno danas broje 420 zaposlenika I posjeduju 315 vozila. Poduzeće je danas dio ASTRE grupe.

Dražba je započela 19. rujna i bila otvorena deset dana za sve ponuđače diljem Europe, uključujući Rusiju, Tursku i Izrael. 


{oglas}