VODITELJ OBRADE PODATAKA NA HR-KAMIONI.COM:

Promidžbeno-reklamni obrt “T-mark”, vl. Krunoslav Turda, OIB: 73761736390 (u daljnjem tekstu T-mark).

T-mark posvećuje veliku važnost zaštiti osobnih podataka, a Politika privatnosti (u daljnjem tekstu Politika) uređuje postupanje s vašim podacima prilikom korištenja internetskog stranice hr-kamioni.com i naših usluga.

 

TKO MOŽE BITI KORISNIK USLUGA STRANICE HR-KAMIONI.COM?

Stranica hr-kamioni.com stranica je namijenjena je oglašavanju prodaje vozila i rezervnih dijelova u sektoru komercijalnog  prijevoza robe i putnika, te oglašavanju usluga namijenjenih tom sektoru (sve navedeno odnosi se isključivo na područje Republike Hrvatske). Korisnik usluga stranice hr-kamioni.com može biti isključivo poduzeće ili obrtnik sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, s registriranom djelatnošću cestovnog prijevoza robe ili putnika, te poduzeća ili obrtnici s djelatnošću pružanja tehničkih i intelektualnih usluga prema sektoru prijevoza robe i putnika (servisi, trgovine rezervnih dijelova, autoškole, učilišta i sl.), također sa sjedištem u republici Hrvatskoj. Korisnici koji ne zadovoljavaju navedene uvjete biti će odbijeni u procesu registracije, ili će im korisnički računi biti onemogućeni/uklonjeni ukoliko administrator utvrdi da su u procesu registracije upisali nevjerodostojne podatke. Slanjem vašeg ispunjenog formulara registracije potvrđujete da ste s ovom napomenom upoznati i da se s njome slažete. 

 

KAKO KORISTIMO VAŠE PODATKE?

Prikupljene podatke, kao i podatke koje saznamo kroz pružanje usluga, obrađujemo samo u svrhu:

 • za koju su isti dani,
 • za koju ste dali suglasnost,
 • utemeljenu na pravnoj osnovi: mjerodavnim zakonskim propisom, legitimnim interesom, privoli ili Uvjetima korištenja (ugovor).

Možemo koristiti vaše osobne podatke kako bi:

 • vam omogućili i olakšali korištenje stranice hr-kamioni.com
 • vam pružili informacije i pomoć,
 • prilagodili sadržaj i ponudu vašim interesima,
 • spriječili prijevare ili druge zabranjene ili nezakonite aktivnosti,
 • zaštitili sigurnost i integritet stranice hr-kamioni.com i vaših podataka,
 • proveli ankete i prilagodili se vašim potrebama,
 • obavijestili vas o novim uslugama i ažuriranjima usluga,
 • pružili informacije o događajima i posebnim ponudama,
 • napravili poslovne i statističke analize,
 • prema njima razvijali nove usluge i proizvode,
 • ispunili zakonske obaveze

Vaše osobne podatke ni popis korisnika ne prodajemo, ne iznajmljujemo niti posuđujemo trećim stranama.

Podatke koje smo anonimizirali ili agregirali na način da vas više ne mogu prepoznati kao određenu fizičku osobu ne smatramo osobnim podacima.

Ako zatvorimo vaš korisnički račun u skladu s Uvjetima korištenja usluga stranice hr-kamioni.com, primjerice iz razloga kršenja Uvjeta korištenja ili ako utvrdimo 3 godine neaktivnosti korisničkog računa, pokrenuti ćemo brisanje vaših podataka i podatke ćemo čuvati koliko smo obavezni, a u skladu s rokovima koji su navedeni u poglavlju pravo na brisanje i ograničenje obrade.

 

KOJE PODATKE PRIKUPLJAMO I KAKO?

T-mark prikuplja samo podatke potrebne za:

 • pružanje usluge i podrške,
 • poboljšanje vašeg korisničkog iskustva,
 • unaprijeđenje usluge i informiranje o novim uslugama,
 • udovoljavanje zakonskih propisa.

T-mark prikuplja podatke koje upisujete prilikom:

 • registracije, oglašavanja i kupovine na hr-kamioni.com
 • komunikacije s drugim korisnicima kroz poruke na stranici hr-kamioni.com,
 • pružanja podrške, savjeta ili odgovora na prigovore,
 • plaćanja usluga ili povrata uplaćenih sredstava,
 • drugih aktivnosti na stranici hr-kamioni.com

Pri tome prikupljamo ime i prezime, adresu, podatke za kontakt, vaš osobni identifikacijski broj, ime korisničkog računa, fotografiju koju koristite (ako ju koristite) na korisničkom profilu i ostale podatke koji su nužni za korištenje usluge.

Automatski možemo prikupiti i podatke koji su dostupni prilikom pristupa i korištenja stranice hr-kamioni.com:

 • geolokaciju i kolačiće samo ako si omogućio korištenje,
 • informacije o uređaju koji koristiš (model, identifikator uređaja, mobilna mreža i slično),
 • zapise o korištenju usluga koji mogu sadržavati IP adrese, vrijeme i trajanje pristupa, vrstu preglednika, način pristupa T-markvim stranicama, pregledane stranice ili korištene
 • funkcionalnosti u mobilnoj aplikaciji, greške tijekom korištenja i slično,
 • sadržaj, vrijeme i trajanje telefonskog razgovora s T-markom i telefonski broj s kojeg zoveš,
 • koje usluge koristiš, kada i na koji način.

Iz ostalih izvora:

 • od drugih korisnika (npr. prijave zlouporaba i slično)

 

KAKO ŠTITIMO VAŠE PODATKE?

U potpunosti smo predani zaštiti podataka od neovlaštenog pristupa, odavanja ili brisanja, neovisno o mjestu pohrane ili obrade, ili formatu u kojem se nalaze.

Surađujemo s pouzdanim i stručnim partnerima koji su obavezni koristiti visoke standarde zaštite.

Primjenjujemo prepoznate standarde informacijske sigurnosti:

 • provodimo tehničke i organizacijske mjere zaštite temeljene na procjeni rizika,
 • provjeravamo prikupljanje informacija, pohranjivanje i načine obrade,
 • podatke pseudonimiziramo i anonimiziramo gdje je to moguće,
 • testiramo organizacijske i tehničke mjere zaštite,
 • poduzimamo mjere koje mogu identificirati i /ili spriječiti neovlašteno prikupljanje i zloupotrebu osobnih podataka te umanjiti potencijalnu štetu.

Poduzimamo mjere kojima vam želimo osigurati cjelovitost podataka i dostupnost sustava za obradu pri čemu u obzir uzimamo najnovija tehnološka dostignuća, a podatke pohranjujemo u visoko raspoloživim podatkovnim centrima u Hrvatskoj.

Redovno ažurirajte svoje kontakt-podatke i time nam omogućite da vam šaljemo preporuke kako zaštititi svoje podatke od zloupotrebe.

 

S KIME DIJELIMO VAŠE PODATKE?

Samo s partnerima koji su u ugovornom odnosu s T-markom i samo podatke neophodne za pružanje određenih usluga.

Sve osobe koje imaju pristup vašim podacima imaju obavezu čuvanja povjerljivosti u okviru ugovorenog odnosa, kao i provođenje organizacijskih i tehničkih mjera zaštite.

S korisnicima interneta i stranice hr-kamioni.com, a u ograničenom obliku (objavljujemo samo korisničko ime, ime poslovnog subjekta i kontakt podatke).

S predstavnicima vlasti i zakona, ako su propisani zakonom u svrhu:

 • ispunjenja mjerodavnog zakona, podzakonskog akta ili drugog propisa,
 • otkrivanja, sprečavanja ili rješavanja prijevara i sigurnosnih ili tehničkih poteškoća koje se odnose na T-mark ili osobne podatke korisnika.

Korištenje poruka na stranici nije dio našeg sustava, poruke poslane sa stranice hr-kamioni.com oglašivači će dobiti na email adresu navedenu kao kontakt-adresu za oglase, a moći će joj pristupiti putem servisa koji inače koriste za prijem i slanje email poruka. Email adresa oglašivača nije vidljiva pošiljatelju poruke sa stranice hr-kamioni.com, sve dok oglašivač ne odgovori na upit zainteresirane osobe.

U okviru obrada marketinškog oglašavanja (npr. prikaz oglasa koji se temelji na vašem ponašanju i interesima) može doći do prijenosa osobnih podataka trećim stranama koje imaju sjedište u SAD (npr.kompaniji Google), ali samo ako ste dali privolu za takve obrade podatka koje se baziraju na kolačićima ili drugim tehničkim identifikatorima.

Pružatelji usluga obrađivat će osobne podatke temeljem uputa stranice hr-kamioni.com i u skladu s ovom Politikom i drugim mjerodavnim propisima (Opće uredbe o zaštiti podataka (EU) 2016/679, Zakonu o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka i drugim primjenjivim zakonima ovisno o obradi).

S partnerima koji imaju sjedište izvan EU, a kada prenosimo podatke u treće zemlje zaštita podataka osigurana je u skladu s važećim propisima i uputama Europskog odbora za zaštitu podataka, te odgovarajućim dodatnim ugovorima za prijenos podataka u treće zemlje. U slučaju da prema procijeni Europske komisija zemlja u koju se prenose podaci ne može osigurati zaštitu podataka što znači pružatelj usluge ima obavezu dati vaše podatke svojim tijelima vlasti u svrhu kontrole i praćenja, poduzimamo i dodatne mjere: ako je moguće podaci se anonimiziraju, provodi se analiza rizika za prijenos podataka i informiramo vas putem ove Politike.

T-mark dozvoljava Internet tražilicama prikupljanje podataka koje ste javno objavili, tako će vaš oglas kupci lakše i brže pronaći.

Za više informacija o prijenosu podataka trećim stranama pošaljite upit elektroničkom poštom na kontakt Službenika za zaštitu podataka: zop@hr-kamioni.com

 

KOJE KOLAČIĆE I ALATE KORISTIMO?

Koristimo alate pomoću kojih analiziramo korištenje stranice hr-kamioni.com i prikupljamo informacije o vašim navikama i aktivnostima čime bolje prepoznajem vaše potrebe u svrhu poboljšanja kvalitete ponude.

Koristimo svoje kolačiće kao i kolačiće svojih partnera kako bih prepoznao vaše računalo te vam pružio bolju uslugu ili oglase koji vas zanimaju.

Prikupljeni podaci ne povezuju se s vašim osobnim podacima na stranici hr-kamioni.com.

Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati tehničke podatke kao što su kolačići, IP adresa korisnika i/ili posjetitelja, identifikator mobilnog uređaja, podatke o pregledniku i slično, ali pritom ne identificiraju osobu.

Za upravljanje kolačićima koristimo alat Cookiebot koji vam omogućava informiranje o kolačićima koje koristimo i u koje svrhe, te vam omogućava da prihvatite ili odbijete postavljanje kolačića samo u svrhe koje su vam potrebne ili samo određenih partnera. Svoje postavke kolačića za stranicu hr-kamioni.com u svakom trenutku možete izmijeniti.

Nužni kolačići postavljaju se uvijek, ali putem odgovarajućih postavki na svom računalu, pregledniku ili mobilnom uređaju možeš odbiti ili izbrisati nužne kolačiće i nastaviti koristiti stranicu hr-kamioni.com. U tom slučaju neke funkcije stranice hr-kamioni.com neće vam biti u potpunosti dostupne. 

Ako dozvolite korištenje Statcounter kolačića na našoj stranici informirajte se na koji način Statcounter.com upravlja vašim podacima ovdje.

 

DRUŠTVENE MREŽE

Za objavu sadržaja koji vas mogu zanimati i komunikaciju na društvenim mrežama koristimo poslovne profile i stranice na platformama kompanija: Meta Platforms, Inc.: Facebook i Instagram, Google LLC Youtube i Twitter. Prilikom interakcije na društvenim mrežama prikupljamo i obrađujemo vaše podatke, ali ih ne pohranjujemo u naše sustave.

Odgovorne osobe za upravljanje računima na društvenim mrežama imaju uvid u poruke i objave, a iznimno ih možemo pohraniti ako nas na to obvezuju zakonski propisi. Ako posjećujete naše stranice na platformama društvenih mreža omogućen nam je uvid u statistike o posjećenosti, općim interesima i demografskim podacima. Ove statistike ne sadrže osobne podatke, a pomažu nam da upravljamo sadržajima koje objavljujemo i učinimo sadržaj što zanimljivijim.

Ako koristite društvene mreže za interakciju s našim stranicama platforma (Facebook, Instagram, Youtube, Twitter) prenosi podatke u SAD i oni kao voditelj obrade definiraju koje podatke, u koju svrhu i na kojoj pravnoj osnovi i u koju svrhu koriste, kao i o kolačićima koje platforme postavljaju i u koju svrhu se koriste. O tome se možete informirati u njihovim politikama privatnosti:

Facebook

Instagram

Youtube

Twitter

KAKO ĆETE OSTVARITI SVOJA PRAVA?

Možete nam uputiti zahtjev za brisanje, ispravak podataka, ograničenje obrade, prijenos podataka i uvid u svoje podatke.

Ako imate prigovor vezano uz obradu podataka ili svoja prava obratite nam se s povjerenjem, ako ne uspijemo riješiti vaš prigovor imate pravo podnijeti pritužbu nadležnoj Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Zahtjev možemo odbiti ako u njemu nije moguće precizno potvrditi vaš identitet kao vlasnika osobnih podataka ili ako postoje druga zakonska ograničenja. U slučaju da vas ne možemo identificirati putem prikupljenih podataka zatražiti ćemo djelomičnu presliku osobnog dokumenta putem kojeg vas možemo identificirati.

Ako stranicu hr-kamioni.com koristiteu ime druge osobe ili tvrtke, nećemo vas moći identificirati, pa svoj zahtjev možete ostvariti isključivo uz odobrenje i zahtjev te osobe ili tvrtke.

 • PRAVO NA BRISANJE I OGRANIČENJE OBRADE

U svakom trenutku možete podnijeti zahtjev za brisanjem osobnih podataka koji su prikupljeni u okviru korištenja usluga stranice hr-kamioni.com ili ograničiti svrhu korištenja svojih podataka djelomično ili u cijelosti.

Brisanje osobnih podataka možete zatražiti pisanim putem na našu adresu, usmeno ili slanjem elektroničke pošte na adresu podrska@hr-kamioni.com

Ako imate korisnički račun na stranici hr-kamioni.com zahtjev za zatvaranje računa i brisanje podataka trebate pokrenuti kroz sučelje “Moj korisnički račun”.

Po zaprimljenom zahtjevu za brisanje, potvrdit ćemo da smo zahtjev zaprimili i pokrenuti proceduru zatvaranja korisničkog računa i brisanja podataka. Neovlašten pokušaj zatvaranja računa i brisanja podataka možete zaustaviti u roku od 24 sata od primitka obavijesti, nakon tog razdoblja ograničit ćemo obradu vaših podatka i pokrenuti postupak brisanja.

 • PRAVO NA PRENOSIVOST PODATAKA

Stranica hr-kamioni.com ne sudjeluje u procesu prenošenja vaših podataka i sadržaja kod drugog pružatelja usluge.

 • PRAVO NA INFORMACIJU (PRISTUP PODACIMA)

Vi ste vlasnik svojih podataka i imate pravo na informaciju koje podatke čuvamo ili obrađujemo te možete poslati zahtjev za dodatne informacije.

Svoje osnovne podatke možete vidjeti u sučelju za registrirane korisnike “Moj korisnički račun”

Ako želite više informacija ili niste registrirani korisnik stranice hr-kamioni.com pošaljite nam zahtjev pisanim putem na našu adresu ili slanjem elektroničke pošte na adresu podrska@hr-kamioni.com.

 • PRAVO NA ISPRAVAK PODATAKA

Važno je da imate točne podatke, povremeno ih provjerite.

Kako bih vam pomogali možemo provesti provjeru ispravnosti podataka u tehnički i zakonski dopuštenom opsegu, kao što je verifikacija broja telefona, adrese elektroničke pošte i ostalih podataka. Povremeno ćemo vam slati podsjetnike o važnosti korištenja ispravnih podataka.

Ispravak podataka koje koristimo za osnovnu identifikaciju (adresa elektroničke pošte, OIB) možete ostvariti slanjem pismenog zahtjeva s adrese elektroničke pošte prijavljene u vašem korisničkom računu na adresu podrska@hr-kamioni.com.

Naziv korisničkog računa ne možete promijeniti, zato je važno da slijedite uputu o izboru korisničkog imena i lozinke.

KOLIKO ČUVAMO PODATKE I OGRANIČENJE OBRADE

Vaše podatke čuvati ćemo ovisno o svrsi i sukladno mjerodavnim propisima ili legitimnim interesima koji proizlaze ili su vezani uz korištenje stranice hr-kamioni.com i po isteku definiranog roka obrisati.

Na primjer, zapise vezane za financijske transakcije ili račune dužni smo čuvati u skladu sa zakonski definiranim rokom, ostale kategorije podataka čuvati ćemo do roka koji smo odredili za spriječavanje prijevara, odgovore na prigovore ili druge legitimne svrhe (2 godine), podatke koje ste upisali za dostavu 6 mjeseci. Ako se rok brisanja produži zbog tehničkih ili drugih opravdanih razloga, obavijestit ćemo te u pisanom obliku.

U svakom trenutku možete ograničiti korištenje adrese elektroničke pošte za slanje T-mark obavijesti i promotivnih poruka.

Svoje podatke i postavke možete izmijeniti u sučelju “Moj korisnički račun”.

VEZE S DRUGIM STRANICAMA

Na stranici hr-kamioni.com možete naći poveznice koje će vas odvesti na stranice drugih davatelja usluga na koje se ne odnosi ova Politika privatnosti.

Ako ste napustili stranice hr-kamioni.com slijedeći poveznicu, molimo vas da se upoznate s njihovim pravilima privatnosti i na koji način štite vaše osobne podatke.

OBAVIJEST O PROMJENAMA I KONTAKTI

Povremeno možemo izmijeniti ova pravila, a promjene Politike objavit ćemo uz ovu Politiku privatnosti na stranici hr-kamioni.com. U slučaju značajnih promjena obavijestit ćemo vas o promjenama i na neki drugi prikladan način, a prethodne verzije možete zatražiti putem obrasca za kontakt.

Registracijom ili nastavkom korištenja stranice hr-kamioni.com nakon promjene Politike potvrdio ste da ste upoznati s važećim pravilima i da pristajete na obradu podataka u navedene svrhe.

Upite i primjedbe vezane uz ovu Politiku privatnosti, kao i dodatne informacije oko vaših osobnih podataka prikupljenih na stranici hr-kamioni.com možete dostaviti:

pisanim putem na adresu sjedišta T-marka
putem elektroničke pošte na adresu zop@hr-kamioni.com

U Vinkovcima, 28. veljače 2023. godine