PACCAR objavio podatke o prodaji u 2021. godini

Vijesti - svijet

Najveći proizvođači teških transportnih vozila u 2021. godini zabilježili su rast u odnosu na brojke iz 2020. Tako je osim grupacija Traton (MAN, Scania, Volkswagen Caminhões e Ônibus, Navistar) s porastom od 43% i Daimler Truck s ukupnim rastom od 20% dobre brojke za prošlu godinu zabilježio i PACCAR (Kenworth, DAF, Peterbilt).

“PACCAR je izvijestio o vrlo dobrim godišnjim prihodima i neto prihodima u 2021. godini”, rekao je Preston Feight, glavni izvršni direktor. “PACCAR-ovi rezultati odražavaju rekordne postmarket udjele i profit od financijskih usluga. Potražnja kupaca za novim kamionima Kenworth, Peterbilt i DAF predstavljenima 2021. veoma je velika. Kenworth, Peterbilt i DAF isporučili su 47.600 kamiona u četvrtom kvartalu, 45% više nego u trećem, što odražava napredak u globalnom opskrbnom lancu. Jako sam ponosan na naše zaposlenike koji su našim klijentima isporučili izvanredne kamione i transportna rješenja, istovremeno pokazujući najveću predanost zdravlju i sigurnosti.”

PACCAR grupa je ostvarila tromjesečni prihod od 6,69 milijardi USD u četvrtom kvartalu 2021., u usporedbi s 5,57 milijardi USD ostvarenih u istom razdoblju 2020. godine. PACCAR je ostvario prihod od 23,52 milijarde USD u 2021. u usporedbi s 18,73 milijarde USD u 2020, što je porast od 25,6%. 

“PACCAR ulaže u nove tehnologije koje pružaju poboljšanu operativnu učinkovitost i ekološke prednosti za naše klijente. PACCAR je isporučio nekoliko važnih tehnoloških i inovacijskih prekretnica u 2021. To uključuje uvođenje uzbudljivih novih teških i srednjih vozila Kenworth, Peterbilt i DAF, implementaciju strateškog partnerstva za razvoj autonomnih kamiona, pokretanje proizvodnje kamiona s nultim emisijama i poboljšanje povezanih usluga za kamione Kenworth, Peterbilt i DAF,” dodao je Feight.