Otkazan 30-ti Dakar Rally!

Vijesti - svijet

ImageSamo dan nakon što smo objavili vijest o snažnoj zastupljenosti kamiona Renault Kerax na ovogodišnjem Dakar Rally-u, iz direkcije A.S.O. (organizatora rally-a) stiže poražavajuća vijest: trideseti Dakar Rally otkazan je zbog političkih tenzija uzrokovanih predbožićnim ubojstvom četvero francuskih turista od strane ogranka Al Kaide u Mauretaniji, ali i zbog direktnih prijetnji terorista organizatorima utrke.

Ovo je težak udarac ne samo auto-moto sportu, već cjelokupnom svjetskom miru i sigurnosti. Prvi put se događa da se sportska priredba ovolikih razmjera definitivno odgađa zbog prijetnje terorizma.

Nadajmo se da će Dakar Rally preživjeti ovaj udarac, ne samo zbog utrke same po sebi već i zbog mira i sigurnosti vremena u kojem živimo.

 

U nastavku članka pročitajte spomenutu (sada već nevažeću) vijest.

 

Image

Oko trideset vozila Renault Kerax bit će prisutno na ovogodišnjem (tridesetom po redu) Dakar Rally-u, stoga je tvrtka Renault Trucks za njih osigurala i dva Keraxa za tehničku pomoć čiji zadatak neće biti ni malo lak – prelaziti će dnevno barem koliko i takmičarski kamioni uz tek nešto manje žurbe jer im je najviše posla predviđeno u prenoćišnim kampovima gdje će “lizati rane” takmičarskim Keraxima dok se posade odmaraju. 

Povjerenje Renault kamionima iskazali su i organizatori utrke koji će koristiti 6 Keraxa za svoje potrebe. Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *