Novi Volvo kamioni na ukapljeni prirodni plin

Ekologija

40A6696_PR_VolvoFH_460_emblem_side_from_behind_Spain

Kompanija Volvo Trucks predstavlja teške kamione na pogon ukapljenim prirodnim plinom (LNG, “Liqufied Natural Gas”) ili bioplinom, kompatibilne sa standardom Euro 6. Ovi kamioni imaju jednake performanse, vozna svojstva i potrošnju goriva kao dizelski modeli Volvo Trucks-a, ali uz emisiju CO2 nižu za 20 do 100 % u usporedbi s onima na dizelsko gorivo, ovisno o odabiru goriva.

Novi modeli Volvo FH LNG i Volvo FM LNG namijenjeni su teškim regionalnim prijevozima i prijevozima na dugim relacijama, a dostupni su s motorima od 420 ili 460 konjskih snaga.
Lars Mårtensson, direktor sektora za ekologiju i inovacije u kompaniji Volvo Trucks o ovim je vozilima rekao: “Sa svojim novim kamionima koji rade na ukapljeni prirodni plin ili bioplin možemo ponuditi alternativno rješenje s malim utjecajem na klimu koje zadovoljava i visoke zahtjeve u pogledu performansi, učinkovite potrošnje goriva i radnog dometa. To je kombinacija koju zahtijevaju naši kupci u području regionalnih prijevoza i prijevoza na dugim relacijama”.

Umjesto Otto-motora, klasičnog rješenja u vozilima na plinski pogon, Volvo FH LNG i Volvo FM LNG imaju motore koji koriste tehnologiju Dieselovog procesa, beskompromisne u pogledu voznih svojstava, pouzdanosti ili učinkovite potrošnje goriva. Motor snage 460 KS ostvaruje maksimalni okretni moment od 2300 Nm, dok verzija od 420 KS ostvaruje 2100 Nm. Ove vrijednosti jednake su onima odgovarajućih dizelskih motora Volvo, dok je potrošnja niža 15 do 25 % nego u klasičnim plinskim motorima.
LNG_Diesel_on_ground_Spain
Gorivo koje ova dva motora koriste prirodni je ukapljeni plin (Liquefied Natural Gas, LNG) ili bioplin (bio-LNG). U varijanti pogona na bioplin, klimatski otisak može se smanjiti do 100 %, a u slučaju ukapljenog prirodnog plina zagađenje se smanjenje za 20 %.
Kada je u pitanju autonomija,  najveća verzija spremnika goriva sadrži dovoljno LNG-a za vožnju do 1000 km. Spremnici se pune LNG-om, koji se pohranjuje pod tlakom od 4–10 bara pri temperaturi od -140 do -125 °C u vremenu otprilike jednakom kao za punjenje dizel gorivom. Pri vožnji se gorivo zagrijava i pretvara u plin prije nego što se ubrizga u motor, a kako bi se taj plin zapalio, u trenutku ubrizgavanja dodaje se mala količina dizelskog goriva. Sto postotno smanjenje emisija CO2 zahtijeva da se fosilno dizelsko gorivo zamijeni HVO-om (hidrogenirana biljna ulja) i kombinira s bio-LNG-om.
Volvo Trucks sada surađuje s dobavljačima plina i kupcima na proširenju infrastrukture za transport ukapljenog prirodnog plina, a taj razvoj ima i političku podršku u mnogim državama Europske Unije.

Prodaja modela Volvo FM LNG i Volvo FH LNG počet će tijekom 2018. godine.


VolvoFH Interior cluster