Novi Volvo FMX

Predstavljamo

Novi Volvo FMX

Revolucionarne inovacije za učinkovitiji rad u građevini

Novi građevinski kamion tvrtke Volvo Trucks pun je inovacija koje donose koristi kako prijevoznicima, tako i vozačima. “Volvo FMX dao je segmentu građevine jasan identitet i sada radimo ogroman korak naprijed u svim najvažnijim područjima – robusnosti, upravljivosti i dizajnu. Svi segmenti razvijeni su s fokusom na vozača”, kaže Claes Nilsson, predsjednik kompanije Volvo Trucks.

Vozač u fokusu

Svakodnevni radni uvjeti vozača građevinskog kamiona bili su u stalnom fokusu tijekom razvoja novog Volva FMX. Unutrašnjost kabine potpuno je redizajnirana, a brojne inovacije čine posao vozača kako lakšim, tako i učinkovitijim. “Naš revolucionarni Volvo dinamički upravljački sustav fantastično je poboljšanje, posebice za vozača građevinskog kamiona. On će smanjiti mišićni napor i riješit će vozače bolova u vratu, rukama i leđima. Čak i pri malim brzinama, vožnja teško natovarenog kamiona toliko je laka da njime možete upravljati jednim prstom”, kaže Claes Nilsson.

Među ostalim novim karakteristikama su sustav stražnjeg zračnog ovjesa koji pruža povećanu udobnost i sposobnost stizanja na cilj zahvaljujući izvrsnom razmaku od tla. Volvo Trucks kupcima također nudi paket tečaja specijalno dizajniranih za vozače građevinskih kamiona.

Novi Volvo FMX - unutrašnjost

Povećana produktivnost

“Većina novih karakteristika dizajnirana je za povećanje produktivnosti i izdržljivosti kamiona, što je vrlo važno za kupce u ovom segmentu. Na primjer, novi sustav zračnog ovjesa omogućava izvrsna vozna svojstva i potpuno je prilagođen za rad u građevini bez ikakvih kompromisa ili veza s drugim segmentima”, objašnjava Claes Nilsson.

Kabina novog Volva FMX izrađena je od visoko rastezljivog čelika. Sve komponente u prednjoj strukturi redizajnirane su – velika većina je premještena kako bi se novom Volvu FMX povećala robusnost u zahtjevnim uvjetima građevine.

Superiorna upravljivost u svim uvjetima

Novi Volvo FMX lakše se vozi, a uz to brojne inovacije povećavaju njegovu učinkovitost i terenske sposobnosti. Vozač može upravljati teško natovarenim kamionom bez imalo napora zahvaljujući novoj tehnologiji: Volvo dinamičkom upravljačkom sustavu.

“Patentirani Volvo dinamički upravljački sustav koristan je za sve vozače, ali njegove prednosti najviše će se primijetiti prilikom vožnje na malim brzinama. Upravljanje bez napora znatno olakšava posao vozača građevinskog kamiona”, kaže Claes Nilsson. Elektronički upravljani električni motor pričvršćen na upravljački sklop velika je tehnička inovacija. Električni motor djeluje zajedno s hidrauličnim servoupravljačem, a njegova elektronička upravljačka jedinica regulira ga nekoliko tisuća puta u sekundi.

“Pri malim brzinama, električni motor zamjenjuje mišićnu snagu vozača. Stoga, vozač se može opustiti i upravljati bez ikakvog napora ili stresa”, objašnjava Gustav Neander, voditelj projekta za Volvo dinamički upravljački sustav. Na ovaj način, dinamički upravljački sustav rješava najčešće profesionalne ozljede kojima su izloženi vozači komercijalnih vozila. Druga korist je ta da se Volvo dinamički upravljački sustav automatski samostalno centrira prilikom vožnje unatrag.

Novi Volvo FMX

Novi stražnji zračni ovjes

Većina novih karakteristika šasije i pogonske linije u novom Volvu FMX povećava produktivnost vozača. “To je područje visokog prioriteta za naše kupce u segmentu građevine. Novi zračni ovjes potpuno je prilagođen za rad u građevini bez ikakvih kompromisa ili veza s drugim segmentima”, objašnjava Peter Frleta, stručnjak za šasije, Volvo Trucks. Uz to kaže: “Stražnji zračni ovjes nudi značajnu udobnost i agilnost bez obzira je li kamion natovaren ili prazan.”

Sustav ovjesa ima automatsku regulaciju visine za vožnju i razmak od tla 300 milimetara, rezultat čega je izvrsna sposobnost stizanja na cilj. Zračni ovjes dostupan je u konfiguracijama osovina 4×2, 6×4 i 8×4. Budući da se poprečni stabilizator nalazi u sustavu stražnjih kotača, vozilo dobiva izvrsnu stabilnost. Istovremeno, nema nezaštićenih komponenti ovjesa iza zadnje osovine kamiona.

Kako bi se postigao uži okretni polumjer i smanjeno trošenje guma, konfiguracija 8×4 sa sustavom stražnjih kotača može se specificirati sa hidraulički upravljanom pratećom osovinom iza pogonske. Prateća osovina iza pogonske također se može podizati kako bi se povećala trakcija pogonske osovine u teškim radnim uvjetima.

I-Shift u kombinaciji s poboljšanim pogonom na sve kotače

Mjenjač I-Shift već je vrlo učinkovit prilikom upravljanja na malim brzinama i također se može kombinirati s pogonjenom prednjom osovinom. Još jedna nova karakteristika mjenjača I-Shift je duži interval zamjene ulja (450.000 km).

Sustav prednjeg pogona još je unaprijeđen kako bi se pružile povećane terenske sposobnosti i veća izdržljivost. Pogonjena osovina premještena je još 100 mm prema naprijed na isti položaj kao i nepogonjena prednja osovina. Osim toga, spojna motka podignuta je i sada se nalazi na zaštićenijem položaju. Kraći prednji prevjes znači da je povećan pristupni kut. Pogonjena prednja osovina dostupna je u sljedećim konfiguracijama osovina: 4×4, 6×6 za tegljač i krutu šasiju te 8×6 za krutu šasiju.

Dostupan s 11-litarskim i 13-litarskim motorima

Novi Volvo FMX dostupan je s opcijama 11-litarskih i 13-litarskih motora Euro 6. D13 ima izlazne snage od 380 do 540 KS, dok D11 nudi raspon od 330 do 450 KS. Za tržišta izvan Europe, bit će dostupni motori prilagođeni za Euro 3, Euro 4 i Euro 5.

Kako bi se zadovoljili standardi norme Euro 6, motor je opremljen nehlađenim sustavom za povrat ispušnih plinova (EGR). On optimizira temperaturu ispušnih plinova i razine dušičnih oksida (NOx) za učinkovitu naknadnu obradu. Filtar za čestice automatski se regenerira tijekom normalnih uvjeta vožnje, a patentirano servisno rješenje kompanije Volvo Trucks za filtre štedi vrijeme i smanjuje troškove za kupca.

Kabina novog Volva FMX: Revolucionarna čvrstoća i udobnost čak i na teškim i zahtjevnim rutama

Kabina novog građevinskog kamiona Volvo FMX podiže učinkovit i siguran rad u građevini na novu dimenziju.

Dizajneri i inženjeri kompanije Volvo Trucks doslovce su ojačali robustan, samouvjeren imidž prvotnog modela. Novi Volvo FMX ima kabinu izrađenu od visoko rastezljivog čelika, koji je ispitan prema najstrožim normama sigurnosti na svijetu kako bi se osiguralo najsigurnije moguće radno okruženje. Sve komponente u prednjoj strukturi redizajnirane su u svrhu povećanja robusnosti i izdržljivosti.

“Novi FMX temelji svoju osobnost na imidžu nepatvorenosti i sposobnosti. Dobivate upravo ono što vidite. Potpuno opremljen alat, sto posto spreman za težak rad. Ovaj građevinski kamion je poput pravog akcijskog junaka – što teže radi, to bolje izgleda”, kaže direktor dizajna Rikard Orell.

Superiorna vidljivost

Nizak položaj kabine u odnosu na šasiju nudi praktičan ulazak i izlazak te superiornu blizinsku vidljivost. Time se smanjuje rizik od oštećenja vozila i poboljšava se sigurnost za osobe koje rade u neposrednoj blizini kamiona. Jednako kao na Volvu FH i FM, klasični znak Volvo podignut je na novi položaj, ispod prednjeg stakla.

Na građevinskim kamionima znak Volvo još je veći, a dijagonalna šipka je deblja i bojom usklađena sa crnom pozadinom. Praktični rukohvat integriran je u dizajn prednje maske.

Novi Volvo FMX

Robusniji detalji

Nekoliko primjera koji još više pojačavaju čvrstoću i robusnost kabine:

• Branik ima čvršći dizajn. To je trodijelna jedinica, čiji je srednji dio zakrenut prema gore, a sa strane ima dva zasebna kutna elementa koji su istovremeno praktične stepenice. Kutni elementi izrađeni su od elastičnog materijala otpornog na pucanje koji udarce pri malim brzinama podnosi bolje od prethodnog rješenja. Dijelovi se lako demontiraju i zamjenjuju.

• Iznad branika nalazi se ušica za vuču izrađena od lijevanog željeza, građena tako da može izdržati čak 32 tone.

• Redizajnirana prednja svjetla sa svojim prepoznatljivim, ukošenim linijama još su robusnija i nude poboljšane performanse rasvjete. Njihov dizajn naglašava obiteljske veze s drugim kamionima Volvo.

“Servis je pojednostavljen zahvaljujući činjenici da su sve funkcije prednjih svjetala te pokazivači smjera i kosa svjetla za dnevnu vožnju ugrađeni u isto kućište. Kako duga, tako i kratka svjetla bolja su nego prije”, kaže Rikard Orell. “Kupac može još više povećati performanse rasvjete ako naruči Bi-Xenon svjetla.”

Poboljšani položaj vozača

Unutrašnjost kabine u novom Volvu FMX potpuno je redizajnirana, s fokusom na pružanje udobnog i ergonomskog radnog mjesta za vozača. Kabina ima više prostora za vozača i više opcija prostora za odlaganje u usporedi s prethodnim modelom. Vozač može iskoristiti bolje sučelje za vožnju.

Novo sjedalo može se nagnuti prema naprijed za dodatna četiri stupnja, a leđni naslon je 10 milimetara tanji nego prije.

Komande na volanu i ukošena instrumentna ploča

Volan je opremljen integriranim upravljačkim tipkama za brojne funkcije, uključujući regulaciju brzine, telefon, navigaciju itd. Nova, potpuno crna instrumentna ploča sada je još više ukošena prema vozaču. “To vozaču pruža dobro raspoređeno, logičko radno okruženje u kojem su sve tipke, komande i funkcije na dohvat ruke”, kaže Ulf Andreasson, voditelj odjela za razvoj kabina, Volvo Trucks.

Kako bi se oslobodilo više prostora za noge, ključ za paljenje premješten je na instrumentnu ploču. Odmah s desne strane ključa smještene su važne funkcije poput velikog integriranog informacijskog zaslona, tako da im se može lako pristupiti. Desno od ukošenog dijela nalazi se višenamjenski modul u koji se mogu smjestiti razne komande. Regulacija klime lako se koristi, a uređaj je učinkovitiji s poboljšanim funkcijama odmrzavanja.

Daljinsko upravljanje preko mobilne aplikacije

Preuzimanje nove mobilne aplikacije ”My Truck” proširuje mogućnosti vozača da preko daljinske veze nadgleda neke funkcije kamiona i da njima upravlja. Aplikacija uključuje daljinsko pokretanje grijanja te mogućnost provjere alarma, brave vrata i razine tekućina.

Proizvodnja novog Volva FMX za europske kupce započinje u rujnu 2013.

Pogledajte film o novom građevinskom kamionu na http://www.youtube.com/user/VolvoTrucks