Novi Volvo FH16 750 8x4 PT

Novi Volvo FH16 750 8×4 PT za Zagrebačke transporte

Novi Volvo FH16 750 8x4 PT

Teška strojogradnja, osobito proizvodnja sklopova i elemenata za elektroenergetiku nastoji u tvornicama izraditi sve veće i teže komponente, kako bi time na terenu maksimalno skratili rokove montaže. To postavlja nove izazove pred tvrtke orijentirane specijalnom prijevozu tereta i zahtijeva adekvatna transportna sredstava, sposobna pouzdano dostaviti vrijedne i ponekad vrlo kompleksne sastavne dijelove postrojenja od mjesta proizvodnje do mjesta montaže, međusobno udaljenih ponekad i više stotina ili tisuća kilometara.

Tvrtka Zagrebački transporti, koja se uz ostale djelatnosti i usluge snažno profilirala upravo u segmentu specijalnih prijevoza, pridružila je svojoj floti moćnih tegljača još jednu uzdanicu Volvo Trucks-a, četvroosovinski tegljač Volvo FH16 750 8×4 PT, sposoban povući kompoziciju ukupne mase i do 260 tona.

Ovaj iznimni stroj opremljen je “heavy-duty”sedlom za vučne čepove promjera 3,5”, te posebnim poprečnim nosačima na prednjem i stražnjem kraju šasije, na koje je moguće montirati razne kombinacije vučnih i potisnih uha te poteznica za kopčanje ruda. Zahvaljujući tome, ovaj tegljač može raditi i kao potiskivač na kraju vrlo teških kompozicija, a može pomoći i prilikom manipulacije teretima, ili kod manevriranja različitim priključnim vozilima. 750 KS i 3.550 Nm okretnog momenta, u pogonskoj konfiguraciji 8×4, ojačani zračni ovjes na tandem pogonskom mostu, dvije upravljive prednje osovine od kojih prva ima dozvoljeno opterećenje od 10 t čine ga odličnim izborom za obavljanje specijalnih prijevoza. Ne smijemo zaboraviti ni činjenicu da Volvo kupcima ovakvih kamiona pruža stručnu tehničku podršku, kako bi se vozila optimalno konfigurirala za svoje buduće radne zadaće. Tako je i lista opreme ovog kamiona sačinjena od brojnih impresivnih stavki poput rezervoara goriva zapremnine 860 litara, 6 dodatnih spremnika za zrak zapremnine 150 litara, priključaka za struju i zrak i priključaka radne hidraulike prikolice smještenih na prednjem kraju vozila, iza kabine i na stražnjem kraju šasije.

Zagrebački transporti ovom su kupnjom značajno obogatili svoj vozni park u kojem imaju već nekoliko Volvo kamiona. Vjerojatno ćete i ovoga FH16 ubrzo vidjeti u obavljanju njegovih prvih specijalnih zadaća.

Novi Volvo FH16 750 8x4 PT