Nemate povratnu turu? Potražite ju na TimoCom!

Sponzorirani članak
Sponzorirani članak
TimoCom logoKorak naprijed koji prijevozničkom poslu donose informatizacija i internet svakako je i mogućnost efikasnijeg pronalaženja slobodnih tereta putem raznih online burzi prijevoza.

Trenutno vodeća europska burza prijevoza je TimoCom , online servis tvrtke “TimoCom Soft- und Hardware GmbH” iz Düsseldorfa. Da biste koristili TimoCom ne morate dobro znati njemački ili engleski jer stranica podržava 24 jezika – jednostavno klikom na strelicu pokraj zastavice u desnom gornjem kutu odaberite hrvatski jezik. Ako već na početnoj stranici odaberete polaznu i odredišnu državu otvoriti će vam se stranica s ponudama tereta na traženoj relaciji.

Mi smo za probu unijeli potražnju utovara robe za relaciju Njemačka-Hrvatska. Otvorilo nam se bezbroj ponuda koje važe sljedećih nekoliko dana s navedenim polazištem i odredištem, te dužinom i težinom tereta. To je otprilike sve što možete vidjeti zavirivši iz radoznalosti. Do detalja mogu doći samo registrirani korisnici.

TimoCom vam nudi besplatan probni period u trajanju od četiri tjedna. Dovoljno je ispuniti formular koji vam se otvara klikom na link “Download” i program koji je potreban za potpuno funkcioniranje burze TimoCom bit će vam dostupan za instalaciju u vaše računalo. Moći ćete ga početi koristiti nakon telefonske provjere kojom ćete TimoCom operateru (na hrvatskom jeziku) potvrditi podatke o svom prijevozničkom poslu.

Korisnici usluga burze su razni špediteri, manageri prijevoza, ponekad i direktni proizvođači u svojstvu  ponuđača robe za prijevoz, te prijevozničke tvrtke s druge strane kao izvršitelji prijevoza.

Ukoliko budete zadovoljni mogućnostima koje vam pruža TimoCom, po isteku besplatna četiri tjedna burzu ćete moći koristiti po cijeni od  119,90 € mjesečno za tzv. flat-rate uslugu (bez ograničenja, dakle cijena je ista ako u mjesec dana preko TimoCom burze nađete 5 ili 50 utovara).

Isplati li se investicija u TimoCom upitali smo stalnog korisnika Tomislava Vidovića , dispečera tvrtke Autoprijevoz Mioč.
“Otkad imamo otvoren korisnički račun na stranici TimoCom, niti jednom se kamioni iz Austrije ili Njemačke nisu vratili prazni. Nekoliko puta sam poslao kamione na put bez ugovorene povratne ture, što bi se reklo “na blef”. Svaki put sam na TimoCom uspio pronaći teret za povrat. Ponudom robe za prijevoz izvrsno je pokrivena cijela zapadna Europa, a u posljednje vrijeme sve je više dostupnih utovara i u istočnoeuropskim zemljama. U slučaju neplaćanja za usluge prijevoza potraživanje se može prepustiti TimoCom pravnoj službi uz povoljnu naknadu, a neplatiša se automatski isključuje iz sustava, tako da se takve stvari veoma rijetko ili gotovo nikad ne događaju.”

TimoCom do sada ima oko 67.000 korisnika u 44 države. Osim već spomenutih mogućnosti, nudi i mogućnost uspostave zatvorene grupe korisnika te još neke mogućnosti s kojima će vas telefonski upoznati operater burze na vašem jeziku. Od vas se zahtijeva samo da imate registriranu tvrtku duže od 6 mjeseci, da ispunite formular na stranici www.timocom.com , instalirate program iz download sekcije stranice i sačekate poziv operatera.
Nakon toga slijedi vam besplatni probni period u kojem ćete se i sami uvjeriti da se TimoCom isplati.

TimoCom screenshot

Na gornjoj slici: detalj korisničkog sučelja na TimoCom – dostupni tereti , polazišne i odredišne lokacije, traženi tip vozila, datum itd.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *