Natjecanje Drivers’ Fuel Challenge otvoreno za nove natjecatelje

HR vijesti

S ciljem naglašavanja važnosti stila vožnje u postizanju značajnih ušteda, ali i u očuvanju okoliša, te važnosti uloge vozača pri uštedi goriva, Volvo Trucks i ove godine organizira Drivers’ Fuel Challenge, natjecanje u učinkovitoj vožnji. Natjecanje će se odvijati u zemljama srednjoistočne Europe između ožujka i srpnja 2013., a regionalno finale će biti u Hrvatskoj. Na finalu će se proglasiti pobjednik natjecanja Drivers’ Fuel Challenge 2013. koji će osvojiti potpuno nov osobni automobil Volvo V40.

Ivan Batalić, pobjednik Drivers' Fuel Challenge 2012

Na slici: Ivan Batalić, prošlogodišnji pobjednik

Štedljivo raspolaganje gorivom s ciljem ostvarivanja značajnih ušteda za kupce te očuvanja okoliša u središtu je pozornosti tvrtke Volvo Trucks, stoga tvrtka neumorno radi na razvoju novih proizvoda i usluga, kako bi pomogla svojim klijentima da postignu uštede goriva. Međutim, koliko god da je vozilo tehnološki napredno, vozač ostaje ključnim faktorom u učinkovitoj vožnji.

Kako bi naglasilo da je vozač najvažniji faktor kada se radi o smanjenju potrošnje goriva, a time i emisije CO2, tvrtka Volvo Trucks, regija Srednja i Istočna Europa, i ove godine organizira Drivers’ Fuel Challenge, natjecanje u učinkovitoj vožnji.

Natjecanje, koje je prošle godine okupilo 1600 sudionika, sada je otvoreno za ovogodišnje natjecatelje – profesionalne vozače kamiona koji žele pokazati koliko štedljivo znaju voziti.

Organizatori predviđaju kako će broj sudionika ove godine višestruko nadmašiti impresivnu brojku iz 2012.

U razdoblju od ožujka do srpnja 2013. održat će se niz lokalnih kvalifikacijskih natjecanja u zemljama regije Srednja i Istočna Europa*, uključujući i Hrvatsku. Lokalna kvalifikacijska natjecanja završit će završnicama na razini pojedinih zemalja, koje će dati pobjednike na nacionalnoj razini.

U listopadu, svi nacionalni prvaci u učinkovitoj vožnji sastat će se na Velikoj završnici natjecanja Drivers’ Fuel Challenge 2013., koja će se ovaj put održati u Opatiji u Hrvatskoj. Na trkaćoj stazi Grobnik vozači će odmjeriti svoje vještine u borbi za naslov prvaka Drivers’ Fuel Challenge 2013. godine u organizaciji tvrtke Volvo Trucks, regija Srednja i Istočna Europa, i glavnu nagradu – potpuno nov osobni automobil Volvo V40. Nagrade čekaju i vlasnike prijevozničkih tvrtki čiji vozači završe na jednome od prva tri mjesta na završnici u Hrvatskoj.

Tijekom lokalnih kvalifikacijskih natjecanja, kao i na Velikoj završnici, svi će natjecatelji voziti potpuno novi Volvo FH – kamion koji postavlja nove svjetske standarde u prijevozu na velike udaljenosti kada se radi o uštedi goriva, lakoći upravljanja te sigurnosti.

Za više detalja o natjecanju, uključujući pravila, detalji program, raspored te postupak prijave možete pronaći na: www.volvotrucks.com

DIREKTAN LINK ZA PRIJAVU NATJECATELJA: http://www.bwz.se/VOLVOTRUCKS/b.aspx?l=a9e4d1db-d464-4489-975c-6dbe2af4fbf2&r=1076&rcrc=4408AB11

* Zemlje regije Srednja i Istočna Europa: Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Češka Republika, Estonija, Hrvatska, Kosovo, Latvija, Litva, Mađarska, Makedonija, Moldavija, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija i Srbija.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *