Mitsubishi Fuso Canter

Predstavljamo

Mitsubishi Fuso CanterUkoliko ste propustili promociju lakog kamiona Mitsubishi Fuso Canter održanu u predstavništvima Mercedesa, donosimo ovdje nekoliko redaka o tome lakom kamionu zanimljivog porijekla. Naime, kao što smo već pisali, Mitsubishi Fuso je dio Mercedesove kamionske grupacije (Mercedesov udio u vlasništvu tvrtke Mitsubishi Fuso je čak 85%).

Od ove godine zastupstvo kamiona Mitsubishi Fuso preuzeo je Euroline, generalni zastupnik Mercedes-Benza za Hrvatsku, a vozila će biti dostupna kod svih ovlaštenih Mercedes-Benz partnera.

Mitsubishi Fuso Canter - unutrašnjost

Mitsubishi Fuso nudi laka gospodarska vozila Canter koja se kompletiraju u Tramagalu u Portugalu. Proizvodni program Canter uključuje podvozja od 3,5 t do 7,5 t bruto mase, četiri tipa kabine i četiri moćna, ekonomična motora u skladu sa standardom Euro 4.

Mitsubishi Fuso Canter

Priča o Canteru duga je već 45 godina, a aktualni model se proizvodi od 2005. godine. Na prvi pogled možda djeluje izrazito istočnjački, ali ako se malo bolje zagledate vidjet ćete da je to najvećim dijelom zbog dizajna maske hladnjaka. Da su dizajneri izostavili liniju koja dijeli masku po visini, vjerojatno bi mnogi od nas pri pogledu izdaleka pomislili da se radi o Canterovom njemačkom rođaku s trokrakom zvijezdom.

Mitsubishi Fuso Canter - paleta modela

Canter nam dolazi u četiri izvedbe kabine: uska (kabina širine 1,7 m) i široka verzija (2 m), svaka od njih u običnoj izvedbi ili s dvostrukom kabinom. Dok je šira izvedba atraktivnija izgledom, uska je praktičnija u skučenijim gradskim okruženjima. Karoserije dužine od 3,53m u verziji s dvostrukom kabinom pa sve do 6,53m u najdužoj verziji s jednostrukom kabinom, u kombinaciji s bogatom ponudom nadgradnji (sandučar, bočni kiper, istovarivač, kontejnerski istovarivač, uređaj za skupljanje otpada ili čišćenje ulica) čine ovaj kamion atraktivnim za razne komunalne, dostavne ili građevinske djelatnosti.

Motori su opremljeni common rail sustavom i turbokompresorom varijabilne geometrije, raspoloživi su u četiri verzije: 110, 125, 145 i 180 KS, svi posjeduju motornu kočnicu, EGR sustav i zadovoljavaju Euro4 normu. Najsnažniji četverocilindrični 4.9 litarski motor postiže okretni moment od 530 nM pri samo 1600 okretaja u minuti.

Ako svemu ovom pridodamo i povoljnu nabavnu cijenu, čini se da je došlo vrijeme da i hrvatski kupci , tradicionalno skloni njemačkim teretnjacima promijene svoje svjetonazore.


 


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *