Michelin X MultiWay

Predstavljamo

Image Današnje kamionske tvrtke imaju četiri osnovna prioriteta u prijevozu roba – brže, sigurnije, u većim količinama i po nižoj cijeni. Poštivanje tih prioriteta neophodno je u vrijeme kada industrija prolazi kroz velike promjene i kada se suočava sa sve kompleksnijim ograničenjima.
Potreba za kamionskim uslugama u Zapadnoj Europi je u porastu, unatoč troškovima prijevoza koji brzo rastu. Rast troškova prijevoza opravdava se stalnim porastom cijene dizel goriva, cestarine, poreza na korištenje cesta i doprinosa na plaću.

Istovremeno, kamionske su tvrtke suočene s novim izazovima. Rokovi za isporuku su sve kraći dok su gužve na cestama sve veće. Čak i sama vozila pridonose tom problemu. Sa nikad većim zakretnim momentima motora i naprednim sustavima za upravljanje brzinom, današnji kamioni postavljaju još veće zahtjeve pred gume za pogonsku osovinu.

Michelin je proaktivno odgovorio na ove brze, a tako duboko ukorijenjene promjene, razvojem jedinstvene nove gume. S nazivom Michelin X MultiWay, ona objedinjuje karakteristike visokih performansi koje osiguravaju rješenje za nove složene probleme s kojima je suočena europska kamionska industrija.
Michelin X MultiWay izrađen je kao višenamjenska guma koja je idealna za upotrebu na cesti i autocesti u svim vremenskim uvjetima. A povećava i sigurnost korisnika, zahvaljujući svom gazećem sloju s funkcijom samoobnavljanja napravljenom tako da osigurava vrhunsko prianjanje na cestu čak i kada je dvije trećine gume istrošeno. Na testu kočenja, Michelin X MultiWay ima 18 metara kraći kočioni put od gume* standardne tehnologije. A budući da ima jako dugi vijek trajanja, nova guma smanjuje troškove po kilometru.
Image Univerzalnost, sigurnost, dugi vijek trajanja i pouzdanost su osnovne značajke nove gume Michelin X MultiWay. Postizanje ovakvih rezultata bilo je veliki izazov za Michelin, koji učinkovito kombinira perfomanse gume zahvaljujući svojoj jedinstvenoj tehnologiji. S takvom tehnološkom prednosti, jedino je moguće uskladiti performanse koje su naočigled potpuno nespojive.
Michelin X MultiWay napravljena je na bazi Michelin Tehnologije izdržljivosti, nizu najnaprednijih inovacija koje se mogu kombinirati na jednoj gumi, ili odabrati pojedinačno, ovisno o Michelin potrebama i očekivanjima. Samoobnavljajući gazeći sloj na Michelin X MultiWay gumi je jedan primjer izvanrednih izuma koje je razvio Michelin.

(*Test proveden korištenjem gume čije su dvije trećine istrošene, na vozilu opremljenom ABS-om, u vožnji po skliskom mokrom betonu pri brzini od 46 km/h.)

Univerzalnost, sigurnost i produktivnost: tri karakteristike performansi razvijene putem Michelin Tehnologije izdržljivosti

Univerzalne komponente gume Michelin X MultiWay

Michelin X MultiWay je zaista višenamjenska guma.

 • Napravljena  je  za   sve  vrste   kamiona:   vozila   velike   zapremnine,   tankere, hladnjače, šlepere za prijevoz roba i automobila.
 • Prilagođava se različitim vrstama upotrebe, od autocesta do ostalih glavnih prometnica.
 • Može se koristiti u svim vremenskim uvjetima, od suhih do vlažnih i kišom preplavljenim površina.

ImageZa postizanje visoke razine univerzalnosti, Michelin je razvio posebne tehnologije. Michelin X MultiWay je posebno robusna guma, zahvaljujući novoj mješavini gume koja je otporna na oštećenja i jedinstvenom dizajnu gazećeg sloja, koji smanjuje opasnost od urezivanja kamenčića u utore.

 

 

 

Poboljšane  sigurnosne  performanse  tijekom  cijelog  životnog  vijeka gume

Dvije brojke sažimaju  razinu sigurnosti dobivenu gumom  Michelin X MultiWay.

 • Osigurava do 19%* više trakcije na mokrim, skliskim cestama čak i kada je dvije trećine gazećeg sloja istrošeno.
 • Ima kočioni put koji je 18 metara** kraći od gume standardne tehnologije, čak i kada je dvije trećine gazećeg sloja istrošeno.

Kao rezultat toga, Michelin X MultiWay osigurava vrhunsko prianjanje tijekom cijelog svog životnog vijeka. Ovaj rezultat postignut je zahvaljujući Michelin Tehnologiji izdržljivosti.

(*Michelin X MultiWay 315/70 R 22,5 u usporedbi s Michelin gumom standardne tehnologije istih dimenzija.)
(**Test proveden korištenjem gume čije su dvije trećine istrošene, na vozilu opremljenom ABS-om, u vožnji po skliskom mokrom betonu pri brzini od 46 km/h.)

Michelin je razvio jedinstveno, revolucionarno rješenje koje omogućava kamionskim gumama održavanje iste razine prianjanja usprkos , a jednim dijelom i zbog istrošenosti gazećeg sloja.
Image Dizajn samoobnavljajućeg gazećeg sloja na Michelin X MultiWay gumi Michelin je razvio kako bi kamionske gume osigurale maksimalno prianjanje tijekom cijelog svog životnog vijeka.
Ova patentirana tehnologija sastoji se od bušenja cilindričnih kanala u obliku kapi kiše kroz sredinu svakog bloka gazećeg sloja. Kada se dvije trećine gazećeg sloja istroši, kanali se postepeno otvaraju i stvaraju nove utore na sredini bloka.

Tako se gazeći sloj u potpunosti samoobnavlja. Sukladno tome, Michelin X MultiWay zadržava sposobnost prianjanja na cestu, čime se povećava sigurnost vozila.
Revolucionarno tehnološko rješenje, utori u obliku kapi kiše probušeni u površini gazećeg sloja automatski sami formiraju nove proširene utore. To znači da se guma Michelin X MultiWay, što više kilometara prijeđe, to više samoobnavlja.

 

Ključni faktor za veću produktivnost

Ono što je karakteristično za sve gume marke Michelin je da one osiguravaju izuzetno dugi vijek trajanja. Dugi vijek trajanja gazećeg sloja na kojem Michelin insistira za sve svoje gume predstavlja veliki izazov, a to je kako sustavno poboljšati performanse na ostalim područjima bez narušavanja dugovječnosti.
Napravljena u skladu s tim kriterijem, guma Michelin X MultiWay traje duže od gume standardne tehnologije, i to do 30% kada se govori o ukupnoj prijeđenoj udaljenosti. Tako kamionske tvrtke mogu odmah povećati produktivnost jednostavno opremanjem svojih vozila gumama Michelin X MultiWay.

Ovu performansu osigurava kombiniranje dviju tehnologija. Prva je dubina gazećeg sloja koja je povećana. Druga je širina gazećeg sloja koja sadrži dvovalne utore razvijene u sklopu Tehnologije izdržljivosti.

(*Michelin X MultiWay 315/70 R 22,5 u usporedbi s Michelin gumom standardne tehnologije istih dimenzija.)

Image Dvovalni utori su patentirana Michelin inovacija. Ti trodimenzionalni utori čine blok gazećeg sloja čvršćim čime se smanjuje njegovo trošenje.

Djelujući vodoravno i okomito, ti dvovalni utori osiguravaju duži vijek trajanja od standardnog gazećeg sloja.

 

 

 

 

Serija 70 i 60: dimenzije budućnosti

Michelin X MultiWay je dostupna u dimenzijama serije 70 i 60. Te dimenzije ne samo da su prilagođene trenutnim očekivanjima kamionskih tvrtki, nego i zadovoljavaju sve buduće potrebe proizvođača kamiona.
Profesionalci koji očekuju maksimalnu fleksibilnost kada su u pitanju opterećenje/zapremnina, te vrhunske sigurnosne performanse u kombinaciji s većom produktivnosti, pronaći će savršeno rješenje u Michelin gumama serije 70 i 60.

Michelin X MultiWay
315/70 R 22,5 XD 154/150 L
315/60 R 22,5X0152/148 L

Guma se može tvornički obnoviti i uskoro će biti raspoloživa u Michelin Remix tehnologiji.

 

Jedno rješenje za višestruke izazove

Općenito gledajući, kamionska industrija radi u okruženju koje se stalno mijenja i postaje sve zahtjevnije, i to iz nekoliko razloga. Prvo, zahtjevi za cestovni prijevoz su u porastu diljem Europe. Drugo, kamionske tvrtke moraju brzo odgovarati na zahtjeve i skratiti rok isporuke što je više moguće. Treće, na cestama su sve veće gužve.
No industrija je ipak višestrana, sastoji se od tegljača za automobile, tankera, šlepera i hladnjača. Svaki od tih segmenata suočava se sa svojim poteškoćama. Kamioni za prijevoz roba mogu na primjer biti fleksibilni, dok hladnjače, zbog vrlo strogih regulativa prehrambene industrije, moraju ispoštovati rokove neovisno o vremenskim uvjetima. No ipak, postoje zajednički nazivnici za različite vrste upotrebe: sve kamionske tvrtke žele maksimalno povećati iskoristivost svoje flote vozila uz minimalne troškove, povećavajući produktivnost bez da to utječe na sigurnost.
Michelin X MultiWay, zahvaljujući svojim inovativnim rješenjima razvijenim u sklopu Michelin Tehnologije izdržljivosti, predstavlja rješenje za sve te poteškoće. Omogućava kamionskim tvrtkama učinkovito upravljanje i optimizaciju troškova, skraćivanje rokova isporuke neovisno o vremenskim uvjetima, i održavanje vrhunske sigurnosne performanse.

 

Više od čiste tehnologije

Kako bi se kamionskim tvrtkama osigurala ušteda vremena, veća konkurentnost i bezbrižnost, Michelin je osmislio Michelin Euro Assist službu za pomoć na cesti.
Kada se pojavi problem vezan uz gume, Michelin obećava dolazak na mjesto nezgode za manje od dva sata. A budući da je poštivanje rokova važno za kupce, ako Michelin Euro Assist tehničar zakasni samo jednu minutu, kupcu će biti vraćen puni iznos od €70 za poziv za pomoć.

Michelin Euro Assist kombinira niz različitih usluga:

 • 24/7 usluga brzog popravka i zamjene gume.
 • 3.200 stručnjaka za popravak guma u više od 20 zemalja diljem Europe.
 • Besplatna, neograničena pretplata i zajamčena brzina.
 • Isti, besplatni broj telefona (00 800 79 79 79 79) za 20 zemalja u Europi.
 • Troškovi usluge fakturiraju se direktno tvrtki, što znači da nema troškova za vozača.
 • Internet   stranica   (www.michelineuroassist.com)   koja   omogućava   praćenje servisnih poziva u stvarnom vremenu.

 

 

Sve navedeno dovoljni su razlozi da pri sljedećoj kupnji guma odaberete upravo Michelin X MultiWay.


 


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *