Mercedes-Benz Zetros

Predstavljamo

Mercedes ZetrosDa Mercedes-Benz tržišnu utakmicu shvaća više nego ozbiljno dokaz je i novo, moćno off-road vozilo namijenjeno prije svega vojsci, ali i civilnome sektoru.

Mercedes-Benz Zetros predstavljen je prošle godine na “Eurosatory2008”, pariškom sajmu vojne industrije. Mogli bi sarkastično primjetiti da je dobro što se nije pojavio i prije, da hrvatsku trakavicu oko nabavke vojnih kamiona učini još zamršenijom. U svakom slučaju, vjerujemo da bi bio više no kvalitetan takmac.

Trenutno su u ponudi dva osnovna modela: dvoosovinski 1833 A 4×4 i troosovinac 2733 A 6×6. Motor koji pogoni obje verzije je 6-cilindarski OM 926 LA snage 240 kw (326 KS). Mjenjači su 9-brzinski (8 + terenska redukcija).

Mercedes ZetrosSpecifično za ovo vozilo jest da su komande potpuno identične u oba modela, tako da se vozači lako prilagode promjeni vozila, a osim toga – kabinu nije potrebno podizati zbog intervencija mehaničara, tako da posada vozila može ostati u vozilu zbog komunikacijskih ili čak i borbenih djelovanja tijekom servisnog zahvata.

Kao moćniji zamjenik Unimoga, i ovo se vozilo može podičiti iskoristivošću u brojne svrhe uz pomoć bezbroj mogućih nadgradnji, počevši od već uobičajenih transportnih sanduka, cisterni i raznih kranova, pa sve do nadgradnji za vatrogasne, sanitetske, servisne i mnoge druge namjene.


Image

Image

 


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *