MAN TGL

Predstavljamo

MAN TGL

U isčekivanju izbora za Kamion godine (European Road Transport Show, Amsterdam – 27.listopada ove godine) pozabavit ćemo se s posljednja dva nositelja te prestižne titule. Do sada se baš i nismo puno bavili kamionima male i srednje nosivosti, stoga ćemo prvo predstaviti MAN TGL.

MAN TGL nositelj je titule za 2006. godinu. Ovaj kamion može se pohvaliti kako nižim troškovima održavanja u odnosu na konkurenciju, tako i brojnim prednostima na području sigurnosti i udobnosti vozača.

MAN TGL

Jedna od najznačajnijih karakteristika je bitno smanjenje mase praznog vozila, tako da je TGL kadar prevesti i do 250 kg tereta više od svoje konkurencije. Otklon kabine od 60° omogućuje izvrstan pristup motoru. Pažljivo projektirani deformirajući elementi kabine apsorbiraju energiju udarca u slučaju nezgode i čine TGL jednim od najsigurnijih u klasi.Tri su varijante TGL kabine – kratka kabina (C), duža kabina s ležajem (L) i duža povišena kabina s opcijom drugog ležaja (LX).

Image

Image

Iako standardno ima dva, TGL se može naručiti i s tri sjedišta. Ulazak u kabinu je olakšan vratima koja se otvaraju gotovo do 90°.

ImagePodešenje upravljača po visini i kutu je jednostavo, aktivira se pritiskom na podnu komandu a također je moguće upravljač jednim potezom podići u vis i prema naprijed  da bi se olakšao ulazak ili kretanje po kabini vozila.
Sjedišta se nude u nekoliko verzija – obično, zatim “Comfort” zračno ovješeno sjedište s grijanjem i podešenjem za lumbalni dio kralježnice i “Climatic” sjedište sa stalnim temperaturno podesivim protokom zraka unutar sjedišta i naslona (u L i LX kabinama).

 

 

Image

 

Dvije su verzije kontrolne ploče MAN TGL-a, jača je potpomognuta čak i analitičkim grafikonima i pokazuje vam gotovo sve informacije koje možete poželjeti.

 

 

 

Ne treba posebno ni spominjati da ovaj kamion ima bezbroj pretinaca za potrepštine vozača i suvozača.

 

 

Osobito je zanimljiv izvana i iznutra dostupan prtljažni pretinac kod modela L i LX koji također imaju i standardne zaštite od sunca koje se izvlače, za razliku od C kabine koja ima klasične preklopive. Opcija uz nadoplatu su zaštite protiv sunca i za bočne prozore.

ImageImage

 

 

 

 

 

 

 

 

Image

 

Od brojne opreme koja je dostupna uz nadoplatu spomenut ćemo i hladnjak za hranu i piće.

 

 

 

 

 

 

 

Image

 

 

 

Ležaji su već standardno opremljeni ergonomskom podnicom, projektirani su uz pomoć Ergonomskog instituta u Münchenu i nositelji su “Ergonomic Sleep Comfort” certifikata.

 

 

Image

 

 

Vidljivost noću je odlična, zahvaljujući dobro projektiranim svjetlima opremljenim H7 žaruljama i sustavom za pranje.

 

 

 

Gama TGL motora sastoji se od tri četverocilindraša – 110 kW (150 KS), 132 kW (180 KS) i 151 kW (206 KS) sa dvostupanjskim turbo-punjačem, te šestocilindraša snage 176 kW (240 KS). Svi motori su opremljeni Common Rail sustavom ubrizgavanja i zadovoljavaju Euro3 normu. U planu je njihovo opremanje MAN PM-KAT sustavom filtriranja, čime će ovi motori dostići i Euro4 normu.

Image

Četverocilindraši dolaze u ponudi s 5 ili 6-stupanjskim ručnim, te 6-stupanjskim TipMatic automatskim mjenjačima, dok je šesterocilindraš opremljen samo 9-stupanjskim ručnim mjenjačem.
Kamioni su opremljeni EVB (Exhaust Valve Brake) kočionim ispušnim ventilom i Bremsomat sustavom koji automatski uključuje EVB kada brzina na nizbrdici premaši onu zadanu cruise-control tempomatom.
Image

Možemo reći da je MAN TGL svojom sigurnošću, brigom za vozača i tehničkim karakteristikama sigurno zaslužio titulu kamiona godine. Za vjerovati je da MAN-ovi stručnjaci ni u budućnosti neće spavati na lovorikama.


 


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *