Mack – temelj razvoja kamiona

Povijest

ImageNa samom početku dvadesetog stoljeća državljani USA počeli su se masovno klanjati novom božanstvu – automobilu. Kamioni su tada bili tek teretni automobili sastavljani od istrošenih automobilskih dijelova. Čovjek koji je to promijenio zvao se Jack Mack.

Jack Mack bio je jedan od petero braće odrasle na farmi roditelja njemačkog porijekla blizu Scrantona, Pensylvania.

1878. u dobi od 14 godina Jack je pobjegao od kuće da bi radio na parnim strojevima. Vještina koju je stekao u tom poslu odvela ga je i na brodove. Na poslovima oko održavanja brodskih parnih strojeva radio je do 1893, kada je s bratom Augustusom kupio tvrtku koja se bavila proizvodnjom kočija i teretnih zaprežnih kola.

Država je bila iscrpljena ekonomskom krizom i te godine nipošto nisu bile dobre za uspješan početak posla, no svejedno, braća Mack su uspjela preživjeti krizu i afirmirati se kao prvoklasni serviseri zaprežnih teretnih kola.

Jack i Augustus počeli su eksperimentirati s izradom novih samopogonjenih kola kakva su se tih godina počela pojavljivati na američkim cestama. Nekoliko njihovih neuspješnih radova završilo je odbačeno, sve dok se 1900. godine nije pojavio prvi ručno rađeni Mack spreman za upotrebu. Pogonio ga je četverocilindrični Mack motor u kombinaciji sa konusnim kvačilom i trostupanjskim mjenjačem. Prvi Mack bio je zapravo autobus s dvadeset putničkih sjedišta izrađen za turistički obilazak Brooklyn Prospect parka. Bio je to prvi uspješan i iskoristiv autobus u USA. Služio je osam godina kao turistički autobus, da bi nakon toga bio prepravljen u teretno vozilo i vozio još 17 godina, skupivši preko milijun prijeđenih milja.

Image

Dojmovi o “Old Number One” prototipu autobusa bili su toliko pozitivni da su uslijedile brojne narudžbe. Ostala trojica braće Mack pridružila su se osnivačima te su skupa oformili Mack Brothers Company. 1905. godine sele nazad u Allentown, Pensylvania pod imenom Mack Brothers Motor Car Company s Jackom na čelu.

Jack Mack nije namjeravao proizvoditi osobne automobile već je ustrojio proizvodnju kamiona baziranih na svom provjerenom i pouzdanom motoru. Ubrzo je projektirao kamione sa sjedištima iznad motora koji su preteča današnjih modernih kamiona. Nosivost tadašnjih Mack kamiona bila je 7,5 tona. Mack je također ustrojio proizvodnju vatrogasnih vozila, željezničkih motornih kola i autobusa.

Do 1911. godine Jack Mack je postao vodeći proizvođač teških kamiona s proizvodnjom od 600 vozila godišnje. Trebao je tada financijsku injekciju da potakne daljnji rast tvrtke, stoga je pod utjecajem financijera J.P. Morgana svoju tvrtku udružio s tvrtkom Saurer Motor Company u sasvim novu združenu tvtku – International Motor Company.

Nezadovoljni promjenama u vrhu tvrtke International, Jack i njegova braća udaljili su se iz tvrtke te tim postupkom zauvijek predali sudbinu branda Mack u tuđe ruke.

Ime Mack Trucks nestajalo je i pojavljivalo se nakon toga u brojnim vlasničkim kombinacijama, da bi ipak poživjelo i do današnjih dana (trenutno je dio Volvo grupe).


Image

Image

Image

Image


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *