Kompletirana gama novih Volvo kamiona

Vijesti - svijet

Volvo Trucks - kompletirana ponuda

(klikni na sliku za uvećanje)

Od rujna 2012. godine Volvo Trucks obnovio je pet novih modela kamiona. Sve je počelo prošle godine spektakularnim pokretanjem novog Volva FH, a ove je godine uslijedilo uvođenje novih modela Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE i Volvo FL. Svi novi modeli obuhvaćaju inovacije i značajke koje olakšavaju posao vozača i čine ga učinkovitijim.

Vizualne veze s obitelji Volvo sada su jače nego ikada između najsnažnijih kamiona, Volvo FH16, i njegove mlađe braće. Klasični metalni znak Volvo na svim je modelima podignut na novi položaj, ispod prednjeg stakla. Nova prednja svjetla svojim osebujnim dnevnim svjetlima također naglašavaju jedinstven izgled.

Poboljšano radno okruženje za vozača

Svi novi modeli kamiona Volvo nude mnoge prednosti za vozače. Sve kabine obnovljene su ili nadograđene iznutra, vodeći računa o stvaranju učinkovitog, ergonomskog, ugodnog i sigurnog radnog mjesta.

“Radni uvjeti vozača kamiona uvijek su u fokusu tijekom razvoja novog kamiona. Revolucionarni Volvo dinamički upravljački sustav sjajan je primjer kako se može voziti bez puno napora, a neovisni prednji ovjes, prvi na svijetu na teškim kamionima, poboljšava udobnost i stabilnost”, kaže Claes Nilsson, predsjednik tvrtke Volvo Trucks.

 

Smanjivanje transportnih troškova

Volvo Trucks također je uveo novu, inovativnu tehnologiju i nove usluge namijenjene smanjivanju transportnih troškova kupca. Primjerice, mogućnost korištenja telematike za praćenje mnogih komponenti znači da su Volvo FH, Volvo FM, Volvo FE i Volvo FL sada dostupni s poboljšanim Volvo zlatnim ugovorom i osiguravaju maksimalnu mobilnost i rad.

Među značajkama i uslugama za uštedu goriva koje su dostupne vozačima Volva su program Dynafleet Fuel & Environment (gorivo i okoliš), usluga Savjet o gorivu i tečaj učinkovite vožnje. Osim toga, visoko cijenjeni mjenjač I-Shift, koji se može prilagoditi mnogim specifičnim aplikacijama i pomaže u smanjenju potrošnje goriva, sada je dostupan ne samo na modelima Volvo FH, Volvo FM, Volvo FMX, već i na modelu Volvo FE.

Jedna od najznačajnijih novih značajki namijenjenih uštedi goriva jest softver I-See koji se može usporediti s autopilotom koji se brine o izboru brzina, ubrzanju i motornoj kočnici na nagibima na najučinkovitiji mogući način. Kada kamion opremljen najnovijim verzijom softvera I-See prvi put krene na vožnju brdovitim terenom, informacije o lokalnoj topografiji bežično se prenose na poslužitelj Volvo Trucks. Kada pak drugi kamion sa softverom I-See krene istom cestom, sustav automatski prima topografske informacije s poslužitelja i brine se o prebacivanju brzina, ubrzanju i kočenju te tako osigurava učinkovitu potrošnju goriva već pri prvoj vožnji tom rutom. Uštede goriva na zadacima na dugim relacijama mogu iznositi do 5%.

“Svi naši kamioni imaju iste prednosti, odnosno pružaju vozaču izvrsna vozna svojstva, dok prijevoznik istovremeno može iskoristiti prednosti maksimalne mobilnosti i minimalnih troškova za gorivo”, zaključuje Claes Nilsson.

{oglas}