Ključne promjene pravila cestovnog prijevoza u zemljama EU 2022. godine

Vijesti

Road transport

U 2022. prijevoznici koji posluju u Europskoj uniji suočit će se s nizom promjena različitih pravila cestovnog prijevoza diljem cijele EU, kao i u pojedinim državama članicama. U tekstu koji slijedi donosimo vam sažetak ključnih promjena.

Promjene regulative u cijeloj EU

Paket mobilnosti

Od 2. veljače 2022. godine na snagu stupa niz izmjena Paketa mobilnosti, koje uključuju:

  • obvezu prijave poslanih vozača u posebno sučelje za prijevoznike spojeno na IMI informacijski sustav
  • obvezu plaćanja vozačima najmanje pune minimalne plaće koja se primjenjuje u svakoj državi članici dok tamo rade
  • obvezno vraćanje gospodarskih vozila u bazu svakih 8 tjedana
  • obvezu evidentiranja graničnih prijelaza na digitalnim tahografima
  • u roku od 7 dana mogu se izvesti najviše 3 kabotaže u jednoj zemlji. Nakon tog razdoblja, kamion ne smije ući u ovu zemlju 4 dana.

Daljinsko mjerenje tlaka u gumama

Od 6. srpnja 2022. godine senzori temperature i tlaka u gumama bit će obvezni za novoodobrene modele kamiona i prikolica. Od 2024. godine ova će se obveza primjenjivati ​​na sva novoproizvedena teška vozila. 

Promjene u pojedinim državama članicama

Njemačka

Od 1. siječnja 2022. godine zakonska minimalna plaća povećava se na 9,82 eura po satu (do sad: 9,50 eura). Sljedeće povećanje na 10,45 eura po satu najavljeno je za mjesec srpanj. To znači da će vozači koji obavljaju kabotažu ili međunarodni prijevoz s istovarom ili utovarom u Njemačkoj primati veću naknadu u skladu s odredbama Zakona o minimalnoj plaći.

Austrija

Plaće profesionalnih vozača u austrijskom teretnom prometu povećavaju se za 4,96% od 1. siječnja 2022, prema podacima Austrijske gospodarske komore (WKÖ) i sindikata Vida. Postoji i kolektivni ugovor za oko 50.000. vozača kamiona u Austriji za 2023. i 2024. u kojem je precizirano i daljnje povećanje plaća za 0,5%. godišnje + stopa inflacije.

Osim navedenog, u srpnju će se uvesti i tzv. CO2 porez. Porezna će stopa u početku iznositi 30 eura po toni CO2, a zatim će postupno porasti na 55 eura u 2025. godini.

Belgija

U ožujku 2022. godine u Belgiji na snagu stupaju izmjene propisa o korištenju mobitela tijekom vožnje. Korištenje glazbenih aplikacija ili GPS-a u vozilima biti će dopušteno isključivo ako se uređaj nalazi na odgovarajućem držaču. U suprotnom, vozači će biti kažnjeni novčanom kaznom od 174 eura, što je povećanje od 58 eura u odnosu na dosadašnju predviđenu kaznu.

U regiji Valonija početkom godine povećavaju se cestarine. 

Nizozemska

Od početka 2022. godine samo Euro 6 kamioni i električna vozila moći će ući u zone niske emisije koje su na snazi u 14 nizozemskih gradova, no spomenuti zakon dozvoljava i neke iznimke: prijevoznici čija vozila ne zadovoljavaju tražene standarde emisije moći će podnijeti zahtjev za jednodnevnu dozvolu vožnje u tim zonama. Takva dozvola za jednu registracijsku oznaku moći će biti dodijeljena najviše 12 puta godišnje u svakom gradu.

Ekološke zone u Nizozemskoj trenutno djeluju u Amsterdamu, Arnhemu, Bredi, Delftu, Haagu, Eindhovenu, Leidenu, Maastrichtu, Rijswijku, Rotterdamu, ‘s-Hertogenboschu, Tilburgu i Utrechtu. Početkom 2022. godine takvu će zonu uvesti i Haarlem.

Izvor: www.trans.info