Kamioni – daleko od interneta

Prijevoz

Rubriku “Riječ struke” predvidjeli smo za objavljivanje vaših komentara, pohvala i pokuda na teme iz svijeta prijevoza, servisa,  vozača i poslodavaca prijevozničke struke.

Prvi komentar napisat ćemo mi.

U višednevnom traganju za informacijama o prijevozništvu i kamionima uočili smo više nego slabu zastupljenost ove struke na hrvatskom internetskom prostoru. Tek rijetke prijevozničke tvrtke posjeduju svoje web-stranice, događa se da ih nemaju čak ni hrvatski zastupnici svjetski poznatih proizvođača prikolica i opreme. U vremenu kada pristup internetu ima svaki treći Hrvat takvo zaostajanje je neprihvatljivo i neopravdano, tim prije što su internetske stranice danas zaista najpovoljniji vid plasmana informacija o poslu kojim se bavite.

Da bi imali svoju web-stranicu potrebno je omogućiti sljedeće:

  • Domenu (“www-adresu” stranica) – za .hr domene registracija je besplatna, ostale koštaju 70-80 Kn godišnje
  • Web-hosting (prostor na serveru ili mjesto gdje će vaše stranice biti smještene) – cijena već od 250 Kn na više, ovisno o vašim željama i potrebama
  • Web-dizajn (izvedba ili kreiranje vaših stranica) – Za jednostavnije stranice cijene se kreću čak i ispod 1000 Kn JEDNOKRATNO (ako se ne pojavi potreba za unosom novih informacija, tj. ako se u ponudi vaše djelatnosti ne pojave nikakve novosti stranice mogu biti iste više godina)

Dakle, za skromnije stranice možete proći već s tisuću i nekoliko kuna prve godine kada se stranice izrađuju i tristotinjak kuna sljedećih godina, sve dok se ne pojavi potreba za novim stranicama ili za novim informacijama na već postojećim.

Isplati li se zbog tog troška NE BITI prisutan na internetu?Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *