Kako nastaje ultra moderni kamion?

Predstavljamo

Kako nastaje novi Volvo

Ovog proljeća vidjeli smo kako prvi, serijski proizvedeni novi kamioni Volvo FH izlaze iz tvornice i isporučuju se kupcima diljem Europe. Međutim, kako zapravo nastaje ultra moderni kamion? Kako se napredna elektronika i drugi hardver pretvaraju u jedinstvenu cjelinu koja glatko funkcionira i kako se može jamčiti vrhunska kvaliteta? Pridružite nam se na putovanju od početne ideje do gotovog kamiona.

Novi Volvo FH dobio je nadimak “kamion sljedeće generacije”. Jonas Nordqvist, direktor sektora za razvoj karakteristika proizvoda i profitabilnost na odjelu za strateško planiranje kompanije Volvo Trucks, govori što to zapravo znači.

“Mogli bismo čak reći da ultra moderni kamion mora ispuniti sve uvjete složene jednadžbe. Mora zadovoljiti zahtjeve kako kupca, tako i društva te uspjeti u kombiniranju moderne tehnologije i svojstava kao što su kvaliteta, udobnost vozača, ekološka učinkovitost i sigurnost”, objašnjava Jonas Nordqvist.

Rad na razvoju modernog kamiona započinje puno prije nego što se uopće počne razmišljati o proizvodnji. Lov na najvišu moguću kvalitetu karakterizira svaki aspekt procesa od početka do kraja. Pomna analiza kupaca, društva i konkurencije pokazuje koje će zahtjeve novi model kamiona morati zadovoljiti. Tržište se također temeljito ispituje kako bi se identificiralo koje se tehničke inovacije mogu integrirati u novi proizvod. Ovi podaci tada tvore temelj za detaljnu specifikaciju zahtjeva koji određuju kako treba ustrojiti moderan kamion.

Proizvodnja – presudan faktor

Nakon što je definirana specifikacija zahtjeva, vrijeme je za sljedeći izazov: pretvaranje ideja u stvarnost. Za uspjeh u ovom području, potrebno je implementirati interfunkcionalnu metodu rada gdje svi, od dizajna preko konstrukcije do proizvodnje – zajedno rade od prvog dana.

“Jedan od najvažnijih parametara u razvoju potpuno novog kamiona je taj da njegova proizvodnja zapravo treba biti moguća. To možda zvuči prilično očito, ali bitno je da proces proizvodnje bude ergonomski, učinkovit i ponovljiv. U konačnici, ovdje je riječ o tome da moramo biti u stanju osigurati visokokvalitetan proizvod”, kaže Jonas Nordqvist.

Stoga, činjenica da je serijska proizvodnja novog Volva FH u punom zamahu i činjenica da su prvi kamioni sada na putu do svojih kupaca, ne označava samo početak nečeg novog. To također označava završetak dugog razvojnog putovanja. Za europske Volvove proizvodne pogone u Švedskoj, Rusiji i Belgiji, fokus je bio na razvoju novog proizvoda u suradnji s inženjerima. Paralelno, oni su također izrađivali dokumentaciju za sve što je trebalo modernizirati u proizvodnim pogonima vezano za nove alate i za nove vještine.

“Ovo je potpuno nova kabina, potpuno novi kamion. Ni jedna komponenta karoserije nije preuzeta iz prethodnog modela i to nameće zahtjeve kako na naše osoblje, tako i na opremu budući da je ona često usko vezana za proizvod”, pripovijeda Hans Elmqvist, voditelj projekta za cjelokupnu proizvodnju novog Volva FH u europskim proizvodnim pogonima kompanije.

Kako nastaje novi Volvo

Nova ulaganja u proizvodne pogone

Ultra moderan kamion zahtijeva ultra moderne proizvodne alate. Jedno važno ulaganje ovdje čine nove preše koje se koriste u proizvodnji svih dijelova kabine.

“Jedna od novih, a ujedno i jedinstvenih stavki u novom Volvu FH je ta da mnoge dijelove prešamo u pet koraka. Ovdje je fokus na osiguranju geometrije – što se komponente više puta prešaju, to dijelovi bolje pristaju jedan drugom, čime se poboljšava sklapanje kabine”, objašnjava Hans Elmqvist.

Drugo veliko ulaganje bila je nabava 56 novih robota, koji svi pomažu poboljšati učinkovitost proizvodnje. Automatizacija također jamči da će svaki pojedini kamion ponuditi istu visoku razinu kvalitete. Jedan je primjer da se svo staklo u kamionu sada fiksno lijepi. Ovo donosi dvostruku korist: kabina je sigurnija jer su prozori dio njezine strukture i proces proizvodnje je učinkovitiji s boljim osiguranjem kvalitete nego prije.

Pilot pogoni za razvoj proizvoda

Druga važna uloga proizvodnih pogona je sudjelovanje u razvoju novog kamiona. Kako bi se to postiglo bez prekida trenutne proizvodnje, pilot pogoni otvoreni su u dvije Volvove švedske tvornice, u gradovima Tuve i Umeå. Oni se mogu opisati kao minijaturne replike punog procesa sklapanja u proizvodnim pogonima. Tamo su se mogli testirati novi alati i metode izrade kamiona. Cilj je bio uvelike pretvoriti teoriju u praksu, ustanoviti najbolji proces sklapanja i saznati je li uopće moguće proizvesti kamion redoslijedom i alatima koje su zamislili inženjeri.

“Jednako kao krvotok u ljudskom tijelu, prolazimo kroz čitav kamion kako bismo osigurali da sve radi baš onako kako treba. Testna pretproizvodnja u pilot pogonu važan je dio ovog procesa kontrole kvalitete”, nastavlja on.

Pilot pogoni također su služili kao temelj za povećanje stručnosti montera, kako na lokalnoj tako i na globalnoj razini. Proteklih nekoliko godina, ključni rukovatelji strojevima iz cijelog svijeta radili su zajedno s proizvođačima kamiona u pilot pogonima gdje su učili kako se sklapa novi kamion. Kad je došlo vrijeme da se proces sklapanja preseli u redovitu proizvodnu liniju švedskih proizvodnih pogona, ključni rukovatelji mogli su podučiti svoje kolege što treba raditi. Globalno, koristi će biti iste.

Kako nastaje novi Volvo

“Pripremili smo se do najsitnijeg detalja, prvenstveno zato što je to toliko složen kamion, ali jedan od rezultata je taj da će u drugim proizvodnim pogonima implementacija procesa proizvodnje s osiguranom kvalitetom biti puno brža. Novi Volvo FH prilagođen je za cijeli svijet”, kaže Hans Elmqvist.

Ergonomičnije sklapanje

Kao što smo već rekli, nisu samo sam kamion i novo razvijeni alati ultra moderni. Pilot pogoni također su poslužili kao važno poprište za razvoj jednostavnijih i ergonomičnijih rutina za zaposlenike. Iako je sam proizvod složeniji, pojednostavnjenja i inteligentna rješenja za sklapanje olakšali su izradu novog kamiona. Jedan je primjer šasija, koja se izrađuje preokrenuta kako bi se olakšao pristup svim njezinim brojnim komponentama.

“Rekao bih s apsolutnim uvjerenjem da sva poboljšanja u procesu proizvodnje također donose koristi za kupca. Poboljšani radni uvjeti dovode do povećane kvalitete proizvoda. Ako se nešto jednostavno sklapa, tada se to također lakše pravilno radi”, zaključuje Hans Elmqvist.

Proizvodnja novog Volva FH

Razvoj novog Volva FH odvijao se paralelno s brojnim poboljšanjima proizvodnje, među kojima su izrada šasije u preokrenutom položaju, što pospješuje ergonomičniji radni položaj. Prozori se fiksno lijepe kako bi se povećala čvrstoća kabine. Nadalje, svi električni kabeli do kabine polažu se na desnoj strani šasije, dok su crijeva za zrak i vodu smještena na lijevoj strani – sve to kako bi se olakšalo sklapanje.

Pilot pogoni

Švedski pilot pogoni u Umeåi i Tuveu minijaturne su replike redovitih proizvodnih linija. Ovaj pristup usvojen je kako za razvoj proizvoda novog Volva FH, tako i u svrhu osposobljavanja osoblja na novim modelima prije serijske proizvodnje. U oba slučaja, cilj je bio povećati kvalitetu konačnog proizvoda bez prekida redovite serijske proizvodnje u proizvodnom pogonu.

Jeste li znali …

… da pretvaranje role čelika u ultra moderni kamion traje oko pet dana?

… da kabina prođe kroz oko 350 pari ruku prije nego što bude potpuno sklopljena?

… da je potrebno 3,8 litara boje za lakiranje Volva FH?

… da alati za prešanje teže između 25 i 30 tona svaki?

… da se u izradi ultra modernog kamiona koristi 2790 vijaka?

… da novi Volvo FH teži između 7500 i 12.500 kg (ovisno o specifikaciji)?

 

Galerija slika (klikni za uvećanje):