Kad vaš Volvo bude prepoznavao opasnost…

Sigurnost

Kamioni s mogućnosti  prepoznavanja prometne opasnosti, puno ranije nego ju primijeti vozač, kroz desetak godina postat će realnost.
Radovi na cesti iza zavoja, vozilo hitne službe koje se približava velikom brzinom, vozilo koje stoji na cesti, zaleđeni dijelovi ceste i slično, neki su od primjera mogućih opasnosti i uzroka brojnih nesreća na cesti koji  će  se moći izbjeći uvođenjem novih komunikacijskih sustava  između vozila, ali i međusobnim umrežavanjem s nadzornih prometnim službama. (HAK, policija…).

Uvođenjem nove komunikacijske tehnologije , vozači će u najkraćem roku  biti upozoreni na moguću nadolazeću opasnost,  čime će moći izbjeći brojne opasnosti i nesreće.
“Takva komunikacijska tehnologija otvora vrata potpuno novoj generaciji tehnologije za  predviđanje i izbjegavanje nesreća” riječi su Lars-Görana Löwenadlera, direktora za sigurnost Volvo Trucks-a.

C2C-CC

Unutar okvira Europske smjernice pod nazivom  “Konzorcij Komunikacije između automobila; “Car2Car Communications Consortium” (C2C-CC) koja za cilj ima povećanje sigurnosti u prometu i sprječavanje nastanka nesreća, nastao je novi sustav  komunikacije između vozila i ostalih sudionika prometa, na kojem su zajednički radili proizvođači automobila, dobavljači te istraživački i razvojni tim. .

Praktične primjene ovog projekta predstavljene su i prije mjesec dana na nizu simulacija mogućih prometnih situacija na Opelovoj ispitnoj stazi u Dudenhofenu u blizini Frankfurta.

Zajednički projekt udružio je devet proizvođača automobile, ali samo jednog proizvođača kamiona.Volvo Trucks, sukladno cilju samog projekta  “C2C-CC” , razvojno je također  usmjeren izradi i implementaciji sistema koji predviđa moguće prometne situacije i  potencijalne opasnosti s ciljem sprečavanje nesreća i povećanja sigurnosti, kako samih vozača i vozila tako i ostalih  sudionika prometa. Suradnjom u ovom projektu Volvo Trucks postao je jednim od začetnika projekta koji će u budućnosti jamčiti veću sigurnost, ne samo za vozače kamiona već i za sve ostale sudionike prometa u Europi, objasnio je Lars-Göran Löwenadler.


 


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *