IVECO i budućnost

Vijesti - svijet

Paolo Monferino, IVECOPaolo Monferino, glavni izvršni direktor tvrtke Iveco, obznanio je plan podmlađivanja proizvodnog programa tvrtke u sljedećih 5 godina. Prve izmjene, barem što se europskog tržišta tiče, doživjet će već 2011. godine laki program Daily, malo prije predstavljanja nove Euro5 norme za laka gospodarska vozila. Potpuno nova verzija Daily-a biti će predstavljena 2013. godine.

Eurocargo, predstavnik srednjeg programa, bit će obnovljen 2012. godine, ali to neće uključiti potpuno novu platformu.

 

Novi Stralis dolazi 2014.

Program teških vozila doživjet će bitno podmlađenje 2012. godine, prvenstveno primjenom cijele jedne serije novih motora koji će zadovoljavati Euro6 norme. Potpuno nova platforma modela Stralis bit će otkrivena 2014. godine.

 

Prema riječima gospodina Monferina, bit će to modularni i globalni projekt koji će se uklopiti u strategiju razvoja tvrtke na nekoliko kontinenata (Europa, Azija, Južna Amerika).

Plodonosna suradnja s Kinom

Iveco u Kini ima podršku snažnog partnera (SAIC) i tri joint venture projekta: Naveco u lakom i srednjem segmentu, te SIH u teškom. PowerDaily i novo vozilo srednje nosivosti Leoncino biti će osim za lokalno kinesko tržište usmjereni i prema izvozu, s ciljem prodaje 34.000 primjeraka u 2014. godini.

Plan za Europu: 2014. godina na tragu 2006.

Paolo Monferino također je obznanio Ivecove prognoze za europsko tržište. U Ivecu predviđaju povratak na odličan nivo prodaje iz 2006. već u 2014. godini.

Predviđa se povećanje proizvodnje za 39% u 2010. godini, 20% u 2011. godini i 26% u 2012. U isto vrijeme Iveco predviđa smanjenje proizvodnih troškova za 5%, što je jedna od mjera koje bi grupaciji trebale omogućiti ostvarenje ovih smionih razvojnih planova.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *