Istraživanje tvrtke Goodyear o funkcioniranju europskih voznih parkova

Vijesti - svijet

Istraživanje tvrtke Goodyear

(klikni za uvećanje)

Europskim prijevoznicima najveći su izazovi cijene goriva, zapošljavanje i zakonodavstvo

  • Najveći su izazovi za europske vozne parkove troškovi goriva (40%), zapošljavanje i zadržavanje vozača (25%) te propisi (11%).
  • U svrhu snižavanja troškova goriva čak 76% voznih parkova investira u osposobljavanje vozača za štedljivu vožnju.
  • 68% voznih parkova želi investicije u održavanje cesta.
  • 51% voznih parkova podržava korištenje većih kamiona.
  • 68% voznih parkova podržava usklađivanje propisa.

Zagreb, 21. srpnja 2014. – Za funkcioniranje europskih teretnih voznih parkova izuzetno je važno zakonodavstvo, otkrilo je najnovije ispitivanje cestovnoga teretnog prometa u Europi koje je naručila tvrtka Goodyear. Osim cijena goriva i zapošljavanja upravitelji voznih parkova kao najveću poteškoću s kojom se susreću u svom radu istakli su upravo zakonodavstvo budući da značajno utječe na povećavanje profitabilnosti i trajnosti voznih parkova. Kako je pokazalo ispitivanje koje je provedeno među gotovo 600 upravitelja voznih parkova na različitim europskim tržištima, zakonodavstvo najviše ograničava manje vozne parkove koji se ionako bore za opstanak. Osim toga, prema mišljenju upravitelja voznih parkova, velik je problem zapošljavanje i zadržavanje zaposlenika, što iz godine u godinu postaje sve veći izazov budući da se prosječna dob vozača povećava.

Sudeći po rezultatima ankete, veći dio voznih parkova podržava nastojanja Europske unije za smanjenjem emisije ugljičnog dioksida, a na ograničavanje zakona aktivno poziva samo jedna četvrtina voznih parkova. U skladu s vizijom smanjenja troškova goriva i emisije ugljičnog dioksida većina voznih parkova investira u svoju budućnost. Tako je čak 76% voznih parkova svoje vozače osposobilo za štedljivu vožnju, a više od polovice tvrdi da upotrebljavaju štedljive kamione. Svi nabrojeni napori kojima se u voznim parkovima žele sniziti troškove goriva usklađeni su sa zelenom agendom Europske unije.

U sklopu ispitivanja upravitelji voznih parkova izrazili su veliku želju da bi u podržavanju branše svoju zadaću trebala obaviti i Europska unija. Čak 68% svih sudionika u ispitivanju želi investicije u održavanje cesta budući da one znatno utječu na učinkovitost voznih parkova, a više od polovice, odnosno 60% ispitanika pozdravlja eventualne inicijative za zelena vozila i vozne parkove koji investiraju u aerodinamiku i štedljive gume. Osim toga, polovica ispitanika želi dozvolu prijevoza većih teretnih vozila po Europi (51%) i veću usklađenost propisa (68%). Kako je prilikom predstavljanja ispitivanja naglašeno u Goodyearu, predstavnici Europskoga parlamenta morali bi u razdoblju kad se planira rad u iduće četiri godine s Europskom komisijom provjeriti kako mogu zajednički podržati funkcioniranje cestovnoga teretnog prometa.

Ispitivanje se zasniva na dugoročnoj predanosti tvrtke Goodyear investiranju u otkrivanje podataka i na novom načinu razmišljanja da bi pomogla oblikovati svijetlu budućnost cestovnoga teretnog prijevoza u Europi. Rezultati ispitivanja služit će i kao osnova za Bijelu knjigu koju će tvrtka Goodyear predstaviti zakonodavcima, upraviteljima voznih parkova i široj branši 14. listopada 2014. na glavnome simpoziju u Bruxellesu. Simpozij će ove godine biti usredotočen na iskoristivost goriva i udružit će ključne nositelje politike iz čitave Europe te vodeće ljude u branši i voznim parkovima.